kontrole z 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 5 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 27 sty 2017, 16:51

Gdzie to można poczytać?
izzka

Napisano: 27 sty 2017, 21:41

Gdzie można znaleźć te protokoły pokontrolne? Też chętnie poczytam bo mamy kontrole w I kwartale - Małopolska. I czy zwracają uwagę na terminy/daty przekazania wniosków do ROPSu?
Śledzik

Napisano: 28 sty 2017, 14:45

Dokładnie tak robiłem na samym początku, potem i kserowałem dokumenty i sprawdzałem w Empatii. Jak będą chcieli to się doczepią. Od tego jest kontrola.[/quote]

chyba też tak zacznę wszystkich sprawdzać tylko boję się że wyjdą mi uzyski i spora kasa do zwrotu :/
Beata88

Napisano: 30 sty 2017, 9:11

Śledzik pisze:I czy zwracają uwagę na terminy/daty przekazania wniosków do ROPSu?
tak, zwracają na to uwagę. Prawie we wszystkich protokołach do tej pory udostępnionych, jest taki zarzut.
Normalnie ręcę opadają, jak czytam te protokoły ;/
xxc

Napisano: 30 sty 2017, 9:33

A da ktoś wreszcie linka do strony gdzie te protokoły można znaleźć, proszę :roll:
Gość

Napisano: 02 lut 2017, 9:21

voodoo pisze:
Beata88 pisze:a robiliście tak, że w kwietniu jak ktoś składał wniosek i zaznaczał że nie było zmian w dochodach to pobieraliście dochody z wniosku z rodzinnego i nie sprawdzaliście osób w ZUS i US ?
Dokładnie tak robiłem na samym początku, potem i kserowałem dokumenty i sprawdzałem w Empatii. Jak będą chcieli to się doczepią. Od tego jest kontrola.

a co zrobiliście jak po sprawdzeniu wyszły wam utraty? wzywaliście tych ludzi po kilku miesiącach od przyznania 500 żeby wyjaśniali sprawę i donosili dokumenty?
Angelo

Napisano: 02 lut 2017, 9:38

A propos natychmiastowej wykonalności, poprosiliśmy prawnika o interpretację i odpisał, że wykonalność od razu po podpisaniu decyzji przez osobę uprawnioną.

Nie ma obowiązku oczekiwania np. na zwrotkę
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 02 lut 2017, 10:11

Angelo pisze:
voodoo pisze:
Beata88 pisze:a robiliście tak, że w kwietniu jak ktoś składał wniosek i zaznaczał że nie było zmian w dochodach to pobieraliście dochody z wniosku z rodzinnego i nie sprawdzaliście osób w ZUS i US ?
Dokładnie tak robiłem na samym początku, potem i kserowałem dokumenty i sprawdzałem w Empatii. Jak będą chcieli to się doczepią. Od tego jest kontrola.

a co zrobiliście jak po sprawdzeniu wyszły wam utraty? wzywaliście tych ludzi po kilku miesiącach od przyznania 500 żeby wyjaśniali sprawę i donosili dokumenty?
tak
Gość

Napisano: 02 lut 2017, 15:42

Więc może lepiej nie sprawdzać :-/ A ktoś już jest po kontroli?
izzka

Napisano: 02 lut 2017, 15:59

czyli nie tylko ja beztrosko poprzejmowałam dochody z rodzinnego a teraz wychodzą cuda. Zaczęłam sprawdzanie, na ok 100 wniosków może z 20 jest ok, u reszty w ZUS wychodzą utraty. Właśnie mógłby wypowiedzieć się ktoś kto jest już po kontroli
Beata88

Strona 5 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x