Beata88, nie martw się, robiłam tak samo, przecież mieliśmy załatwiać szybko, nic nie wymagać i płacić, to że utrata to ok, bo świadczenie się należy gorzej jak uzysk
no dokładnie, było ciśnienie żeby wypłacić w kwietniu kasę i poszły wnioski bez weryfikacji. I teraz nie wiem, czy weryfikować te wnioski czy dać sobie spokój
Tylko ciekawe jak na to patrzą podczas kontroli...
Aż strach was czytać jak wy opieraliście się tylko na krzyżyku utrata uzysk. Przecież większość nie wie co to oznacza. a zuz nie puszczaliście przy wprowadzaniu wniosków przecież to ważne. My każdą osobę indywidualnie przy przyjmowaniu przesłuchiwaliśmy gdzie od kiedy pracuje czy np nie było świadectwa pracy miedzy umowami nawet jak kontynuacja była. Nie przyjęliśmy żadnego wniosku bez pytania się dokładnego każdej osoby o alimenty, diety, stypendia, pole wszystkie prace jakie miała od 14r. o wszystko pytaliśmy każdą.
no dokładnie na podstawie krzyżyków u mnie część osób dostała 500...
na szkoleniu Wardach tak mówił więc ja nieświadoma skutków tak robiłam. Zaczęłam pracę 1 kwietnia w OPS i sama przyjmowałam, i rozpatrywałam wszystkie wnioski, więc każde przyspieszenie tego procesu było dla mnie zbawienne...
no cóż, człowiek uczy się na błędach
" My każdą osobę indywidualnie przy przyjmowaniu przesłuchiwaliśmy gdzie od kiedy pracuje czy np nie było świadectwa pracy miedzy umowami nawet jak kontynuacja była. Nie przyjęliśmy żadnego wniosku bez pytania się dokładnego każdej osoby o alimenty, diety, stypendia, pole wszystkie prace jakie miała od 14r. o wszystko pytaliśmy każdą."
a klientów miałam 50, pracuje nas 5 przy świadczeniach
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
w tych protokołach czepiają się tego, że decyzje były z Worda i że nie drukowali CBB, a u nas nie ma możliwości wygenerowania decyzji z programu i CBB też nie można wydrukować...