kontrole z 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 8 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 22 lut 2017, 11:21

aga123422 pisze:a jak sprawdzić w kujawsko-pomorskim, nigdzie nie mogę znależć
ja też z kuj.-pom. i nic znaleźć nie mogę.
nowa11

Napisano: 22 lut 2017, 11:33

oni powołują się na wytyczne dot. koordynacji czy wy macie jakieś wytyczne bo szukam po nr to w necie ich nie mogę znaleźć.
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2017, 11:39

ludek pisze:
Elmer pisze:" My każdą osobę indywidualnie przy przyjmowaniu przesłuchiwaliśmy gdzie od kiedy pracuje czy np nie było świadectwa pracy miedzy umowami nawet jak kontynuacja była. Nie przyjęliśmy żadnego wniosku bez pytania się dokładnego każdej osoby o alimenty, diety, stypendia, pole wszystkie prace jakie miała od 14r. o wszystko pytaliśmy każdą."
a klientów miałam 50, pracuje nas 5 przy świadczeniach
Klientów ponad 300, 1 osoba i też tak było robione. A że trochę dłuzej zeszło, to co z tego. Wazeliniarze mysleli, że jak rozpatrzą "na krzyżyki" i szybko wypłacą, to im Rafalska premie da, za szybkie wykonanie zadania :lol: Za stary jestem żeby się przejmować taką propagandą. Przed świętami tez apelowali i pierwszy raz od 12 lat nie było kasy na czas. Dojna zmiana.

około 760 wniosków do rozpatrzenia i tez jestem jedna.
co do weryfikacji rożnie, bo i krzyżyki i z rodzinnego, ale raczej przy tych krzyżykach dokumenty się zbierało. pod koniec lipca byliśmy wyrobieni.

pensja - najniższa krajowa plus 100zł brutto.
premii, nagród - 0 zł
za nadgodziny - 0 zł ( jeszcze parę zostało do odbioru)

pozdrawiam :)
lokok

Napisano: 22 lut 2017, 12:02

to jesteś ładnie rzeźbiona.
Nie planujesz dłuższego L4 po rozmowie o podwyżce?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2017, 12:09

ludek pisze: Klientów ponad 300, 1 osoba i też tak było robione. A że trochę dłuzej zeszło, to co z tego. Wazeliniarze mysleli, że jak rozpatrzą "na krzyżyki" i szybko wypłacą, to im Rafalska premie da, za szybkie wykonanie zadania :lol: Za stary jestem żeby się przejmować taką propagandą. Przed świętami tez apelowali i pierwszy raz od 12 lat nie było kasy na czas. Dojna zmiana.
Wazeliniarze?
Raczej ci, którzy już wtedy wiedzieli, że będą to robić za free i stwierdzili, że nie będą się na darmo przemęczać.
nie jestem robotem

Napisano: 22 lut 2017, 12:19

a łódzkie - ktoś wie??
Gosiaaa

Napisano: 22 lut 2017, 12:29

Elmer pisze:Nie planujesz dłuższego L4 po rozmowie o podwyżce?
Ale musi pójść we wrześniu/październiku na L4 bo inaczej kierownictwo nie odczuje braku pracownika.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 22 lut 2017, 12:37

Elmer pisze:to jesteś ładnie rzeźbiona.
Nie planujesz dłuższego L4 po rozmowie o podwyżce?
Elmer jesteś na celowniku ZUS :mrgreen:
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2017, 13:35

nie jestem robotem pisze:
ludek pisze: Klientów ponad 300, 1 osoba i też tak było robione. A że trochę dłuzej zeszło, to co z tego. Wazeliniarze mysleli, że jak rozpatrzą "na krzyżyki" i szybko wypłacą, to im Rafalska premie da, za szybkie wykonanie zadania :lol: Za stary jestem żeby się przejmować taką propagandą. Przed świętami tez apelowali i pierwszy raz od 12 lat nie było kasy na czas. Dojna zmiana.
Wazeliniarze?
Raczej ci, którzy już wtedy wiedzieli, że będą to robić za free i stwierdzili, że nie będą się na darmo przemęczać.
Jak wtedy nie myśleli co robią, to teraz się będą bardziej przemęczać, bo uzysk/utrata jest jak trup w rzece - śmierdzi i prędzej czy później wypływa na wierzch.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2017, 13:45

ludek pisze: Jak wtedy nie myśleli co robią, to teraz się będą bardziej przemęczać, bo uzysk/utrata jest jak trup w rzece - śmierdzi i prędzej czy później wypływa na wierzch.
Może i tak, ale radość z kilkumiesięcznych nienależnie pobranych z odsetkami wynagradza wszelkie trudy.
nie jestem robotem

Strona 8 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x