koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lut 2023, 14:27

zasiłek rodzinny przyznany na okres zasiłkowy 2019/2020. Pani w czerwcu 2020 r. rezygnuje z zasiłku rodzinnego - uchylenie 16.06.2020 r. i teraz przysłano koordynację, że zachodzi w okresie od grudnia 2019 do lipca 2020... pytanie czy piszę do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji uchylającej w związku z brakiem właściwości do jej wydania czy po prostu uchylam decyzję przyznającą w pozostałym okresie koordynacji tj od grudnia 2019 do momentu jej uchylenia tj 16.06.2020 r.- ja jestem za rozwiązaniem pierwszym czyli do SKO o unieważnienie decyzji uchylającej ale są naciski .. Jak to odbywa się w Waszych ośrodkach? (P.S. pierwszy taki przypadek u mnie :()
JUSTYNAD
Stażysta
Od: 03 sty 2021, 15:03
Zajmuję się: SR

Napisano: 23 lut 2023, 14:54

Raz zrobiłem by the book. Czyli SKO stwierdzenie nieważności, SKO się zgodziło po 2 miesiącach, później wszczęcie o uchylenie za okres koordynacji bla bla bla. Jednak Pańcia z UW jak powalona do mnie pisała monity, że chce decyzję. To ja jej pisałem że to trwa bo robię zgodnie z przepisami. W pewnym momencie olewałem już jej pisma. Za drugim razem już to zrobiłem inaczej. Zadzwoniłem do UW i pogadałem z osobą co zajmowała się sprawa. Pytam się czy chce mieć całą procedurę z KPA ? Jak tak to spoko tylko niech mi nie wysyła głupio monitów. Dowiedziałem się że ich nie obchodzi podstawa prawna tylko ma być uchylone za okres koordynacji. Więc odwołując się do twojego przykładu wszczynam postępowanie o uchylenie za okres koordynacji od XII/19 do V/20 bo od VI/20 masz uchylone tylko z innego przepisu. Wydaje decyzję i jak jest prawomocna wysyłam. Nie podważyli mi tego a zrobiłem tak dwa razy, sprawy już są dawno zakończone. Więc polecam telefon do UW pogadaj z osobą co się zajmuje sprawą.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 23 lut 2023, 15:02

nie ma co dzwonić, trza uchylaĆ :)

na dziś decyzja jest do czerwca więc uchylasz okres od grudnia 19 do czerwca 20 ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 lut 2023, 10:22

Bardzo dziękuję za odpowiedź :D
JUSTYNAD
Stażysta
Od: 03 sty 2021, 15:03
Zajmuję się: SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x