koordynacja a świadczenie pielegnacyjne i zasiłek pielegnacy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 sie 2014, 14:01

Pani pobierala zasilek rodzinny dochód uzyskany przez męża za granica i decyzje uchyliłam od lipca.
Cały czas pobiera swiadczenie i zasiłek pielegnacyjny oraz pomoc fin. do swiadczenia.
Dzis pismo z ROPS ze zachodzi koordynacja od 01,05,2014 Co teraz robic uchylic jej sw. piele , zasiłek piel i pomoc i wysłac do ROPS?
jula sw

Napisano: 11 sie 2014, 14:20

decyzje na rodzinne tez musisz uchylic od 1.05, zle zrobilas ze sama jej doliczalas dochod uzyskany zza granicy i po tym uchylilas prawo do rodzinnego - 1 lipca juz nie bylas wlasciwa w tej sprawie wiec wydana przez ciebie decyzja uchylajaca jest niewazna - powinnas ja byla uchylic dopiero po ustaleniu przez marszalka od kiedy zachodzi koordynacja i uchylic od tego wlasnie dnia..a decyzje o SP i zasilku uchylasz od dnia kiedy zachodzi koordynacja i wszytsko wysylasz do marszalka,zeby ustalil czy maja od 1.05 do nich prawo...co do pomocy finansowej - jak sie uprawomocni decyzja o uchyleniu SP - trzeba bedzie i pomoc uchylic, a potem moze znow przyznac jelsi marszalek przyzna SP :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 14:47

dziekuję za pomoc wiec biore sie za prace i wysyłam moja decyzję do sko o stwierdzenie niewazności a odnosnie św piele i zas. piele robie wszczecie
jula sw

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x