pomocy!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 sie 2014, 14:22

witam,

Państwo złożyli wniosek na becik, z dochodów wyszło przekroczenie, dostali odmowę
okazało się że Pani w swoim ośw zsumowała swoje dochody i dochody mężą (de facto już utracone) plus liczyłyśmy dochód uzyskany u Pana. Państwo napisali nam oświadczenie że się pomylili. co z tym dalej zrobić? uchylić i od nowa wniosek przyjąć?
mimi

Napisano: 11 sie 2014, 14:42

a już prawomocna decyzja ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 14:51

jeszcze nie, decyzja odebrana 5 sierpnia
mimi

Napisano: 11 sie 2014, 14:53

To niech złoży odwołanie, przeliczysz dochody i uznasz odwołanie!
aaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 15 maja 2014, 13:31
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 14:54

mimi pisze:jeszcze nie, decyzja odebrana 5 sierpnia
no to popraw ( art. 132 par. 1 kpa ) we własnym zakresie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 15:05

jutro idę do pani prawnik i będę to wyjaśniać. Odwołanie napisał już? Tylko teraz kwestia czy ma składać ponownie wniosek z oświadczeniami czy nie?
mimi

Napisano: 11 sie 2014, 15:15

zawsze mozna tez wznowic postepowanie i po wznowieniu uchylic te decyzje odmowna i jeszcze raz rozpatrzec i przyznac swiadczenia:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 15:28

jestem niedługo w świadczeniach i nie miałam do czynienia z czymś takim a koleżanka która by wiedziała jest na urlopie i teraz jestem zdana na siebie :/
mimi

Napisano: 11 sie 2014, 20:22

kb pisze:zawsze mozna tez wznowic postepowanie i po wznowieniu uchylic te decyzje odmowna i jeszcze raz rozpatrzec i przyznac swiadczenia:)
no tak :)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2014, 7:57

Ja bym wzieła odwołanie (+nowe oświadczenia) i zgodnie a art. 132 kpa uznałabym odwołanie i przyznała
Ilona*

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem