koordynacja a zas. pielęgnacyjny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 08 lip 2015, 14:19

oświećcie mnie czy przysługuje, czy wstrzymać i zapytać czy zachodzi względem niego koordynacja. Matka pobiera rodzinne i zasiłek pielęgnacyjny, ojciec wyjechał do Niemiec , rodzinne to wiadomo podlega koordynacji, a jak to z tym pielęgnacyjnym aktualnie? Proszę mądre głowy o podpowiedź
karaoke

Napisano: 08 lip 2015, 14:22

ZP tez podlega koordynacji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 14:26

zasiłek rodzinny , świadczenie pielęgnacyjne, zasiłek pielęgnacyjny podlegają koordynacji tylko nie becik.
olka 2004

Napisano: 08 lip 2015, 14:28

czyli wstrzymuje wypłatę rodzinnego i pielęgnacyjnego i występuję do ROPS z pytaniem czy zachodzi koordynacja? tak?
karaoke

Napisano: 08 lip 2015, 14:31

tak dokładnie robisz postanowienie o wstrzymaniu wysyłasz do rops i czekasz oni sprawdzają aktywizację zawodową na terenie kraju jeżeli kobieta jest bezrobotna świadczenie przysługuje. Sama mam taki przypadek u mnie jest to Anglia. Po weryfikacji rops zasiłek wypłacamy MY.
olka 2004

Napisano: 08 lip 2015, 14:34

a na podstawie czego chcesz wstrzymać ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 14:39

jak robisz postanowienie? możesz to wrzucić? a jeśli osoba wyraża zgodę na wstrzymanie wypłaty to też postanowienie?
karaoke

Napisano: 08 lip 2015, 14:40

wstrzymać można tylko na podst. art. 28 .. na wniosek strony nie można
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 14:46

a co tu ma piernik do wiatraka? Osoba udzieliła informacji a ja wstrzymuje, żeby jej nie rosły zaległości bo przecież to czasem trwa i trwa zanim się określą i jak sama osoba chce, że by jej wstrzymać to po co jeszcze jakaś biurokracja
karaoke

Napisano: 08 lip 2015, 14:49

na podstawie art 23a. do tego umowa o pracę męża na terytorium Niemiec + oświadczenie żony ( mąż Jan Pawlak dnia tego i tego wyjechał do pracy najemnej na terytorium Niemiec).
olka 2004

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x