koordynacja w 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 lip 2016, 14:02

Klient złożył wniosek na świadczenie wychowawcze w kwietniu. Z racji tego, że pracuje w Wielkiej Brytanii wysłaliśmy wniosek do mcps i otrzymaliśmy teraz informację, że koordynacja zachodzi od maja do października 2016 r. Czyli za kwiecień musimy mu przyznać ale jak od listopada?zostawiamy i czekamy na nowy wniosek w listopadzie?
i jeszcze inna sprawa: klient pracujący w Niemczech, informacja wskazuje na to że koordynacja w jego przypadku zachodzi już od kwietnia. co my teraz mamy zrobić z jego wnioskiem? zostawić bez rozpatrzenia? w jakiś sposób poinformować klienta? jeśli tak, to w jaki sposób, na podstawie jakich artykułów?
Proszę o odpowiedź
Gość

Napisano: 06 lip 2016, 8:21

Nikt nic nie podpowie?
Gość

Napisano: 06 lip 2016, 8:33

Jeśli wysłaliście wniosek, nie było waszej decyzji i zachodzi koordynacja to mcps wydaje decyzję.
asz

Napisano: 06 lip 2016, 9:14

dokładnie wysyłasz wniosek i czekasz jak ci przychodzi pismo, że zachodzi koordynacja to oni wydają decyzję jeśli nie zachodzi to zazwyczaj przynajmniej tak u nas robią, przysyłają pismo, że nie zachodzi i że Ty masz wydać decyzję
mysia

Napisano: 06 lip 2016, 9:55

a jak robicie w sytuacji zgłoszenia podjęcia pracy zagranicą po wydaniu decyzji przyznającej 500+ ?
Pani na przyznane świadczenie od kwietnia,dziś zgłosiła podjęcie pracy przez męża w Hiszpanii od 20.06.2016r.
wysyłamy do ROPS zapytanie czy zachodzi koordynacja, ale co z wypłatami za lipiec ? wstrzymać wypłaty decyzją ? nie ma tego w art. 23 ustawy
~*~

Napisano: 06 lip 2016, 10:13

ja uchylam jej decyzje na jej wniosek i informują ją, że może złożyć nowy wniosek i wysyłam go do ROPS. Pytałam się w ROPS i mówili, że robię dobrze.
Domicela444
Stażysta
Od: 27 cze 2016, 13:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2016, 12:37

Pani nie chce, żeby jej uchylać prawo do świadczenia od lipca, bo może się okazać, że nie zachodzi koordynacja i co wtedy? jak odzyska kasę za lipiec ?
Zrobić postanowieniem wstrzymanie wypłat ?
~*~

Napisano: 22 maja 2018, 12:55

czy wysyłam orginał wniosku czy kopię jesli zaschodzi koordynacja
ren
Starszy referent
Od: 11 lip 2016, 12:52
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2018, 13:12

ren pisze:czy wysyłam orginał wniosku czy kopię jesli zaschodzi koordynacja
wyślij kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x