koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~gabi

koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych

Post autor: ~gabi »

Czy w waszych placówkach jest zatrudniona taka osoba, jeżeli tak to czym się zajmuje?
~wychowawca

Re: koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych

Post autor: ~wychowawca »

U mnie w domu dziecka nie ma takiej osoby. A powinna być?
~grześ

Post autor: ~grześ »

U nas jest i nie ma pojęcia o niczym... Nic nie robi oprócz układania planówi zastępstw...
~Jola

Post autor: ~Jola »

Według grzesia to niby czym miałby zajmować się ten koordynator lub co powinien wiedzieć ???!!!!- może w obowiązkach dodatkowych ma tylko układanie planów i zastępstaw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~wychowawca

Post autor: ~wychowawca »

Jolu czy dobrze zrozumiałam, że to nie jest osobne stanowisko tylko wychowawca mający dodatkowe obowiązki?
~Jola

Dokładnie tak. U nas jest wychowawca koordynator mający te same obowiązki co inni wychowawcy ponadto układa plany i robi zastępstwa - ta osoba jest jedynie do pomocy dyrektorowi placówki.
~Jola

Jeżeli chodzi o koordynatora wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych to kogoś takiego nie ma!!!!!!!
~Marta

Post autor: ~Marta »

U nas w placówce dotychczas też nie było, ale od wrzesnia będą. Placówka zostanie przeniesiona do 3 domów i w każdym z nich będzie koordynator
anomalijka
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anomalijka »

u nas w zakresie obowiazkow starszych opiekunek dzieciecych i opiekunek jest napisane ze podlegaja pod wychowawce koordynujacego.jednakze wychowawca ,ktroy jest odpowiedzialny za plany i grafik ma tylko aneks do swoich obowiazkow,ale nigdzie nie ma napisane,iż jest wychowawcą koordynującym.Dlaczego? bo to wiazałoby sie z dodatkiem. Ja mam taki aneks własnie-co oznacza ukladanie grafikow dla swojej grupy (4 st.opiekunki dyplomowane 1 opiekunka-pomocy wychowawcy i jedna sprzataczko-kuchenkowa-pracownik gospodarczy,ktora pracuje tylko 6-14 od poniedzialku do piatku). Takich grup jest w naszym domu dziecka 5. Na 2 grupach wychowawcy piszący grafik to nauczyciele z KN,na jednej -ja-wychowawca KP,na jednej grupie pielegniarka (a co...),na ostatniej starsza opiekunka dyplomowana. Wiec wpisanie \"wychowawca koordynujący kieruje grupa\" raczej nie wchodzi w gre w naszym regulaminie.Generalnie,jest to robota,ktora szybko wychodzi bokiem i przewaznie osoby takie nie sa ani lubiane przez wspolpracownikow ani przez dyrekcje. Pomogłam wyjasniajac?
aloha
~max

Post autor: ~max »

Jestem koordynatorem. Do moich obowiązków należy : układanie grafików, robienie zestawień godzin nocnych i ponadwymiarowych, prowadzenie ksiąg inwentarzowych, pobieranie i rozliczanie ryczałtu miesięcznego, sprawdzanie terminowości prowadzonej dokumentacji wychowawców ( plany pracy i karty pobytu, karty odzieżowe, księga raportów, dokumentacja osobista wychowanków ), kontrolowanie żywienia, odpowiedzialność za cały sprzęt będący na wyposażeniu grupy, sporządzanie planu finansowego na następny rok dla grupy, ko0ntrolowanie pracy wychowawców a generalnie odpowiedzialność za wszystko co dzieje się w grupie. Za to nie mam przyporządkowanych dzieci. Za koordynatora dostaję dodatek służbowy. Wykonuję szereg czynności za innych pracowników.
ODPOWIEDZ