Witam,
mam problem, nie wiem czy powinnam zrobić korekte RB 27S za 2013? problem dotyczy tego, że ujełam w kolumnie należności kwotę wystawiaonych not za dożywianie,wystawionych w styczniu 2014 i których termin płatności przypada na 2014, ale dotyczą odpłatności za dożywianie za grudzień 2013
pomóżcie proszę, co zrobić, korygować to sprawozdanie czy nie?
korekta RB 27S za 2013
Re: korekta RB 27S za 2013
sama nie wiem co robić, w instrukcji do RB 27S jest napisane, że " W kolumnie „Należności” wykazuje się: salda początkowe (należności pozostałych do zapłaty zmniejszone o nadpłaty), powiększone o kwoty przypisów należności z tytułu dochodów budżetowych, których termin płatności przypada na dany rok budżetowy, po zmniejszeniu ich o kwoty odpisów; jeżeli kwota nadpłat i odpisów przewyższa kwotę należności pozostałych do zapłaty i przypisów, to różnicę wykazuje się jako liczbę ujemną."
w moim przypadku noty są wystawione w styczniu 2014 i termin płatności też jest styczniowy ale dotyczą grudnia 2013
w moim przypadku noty są wystawione w styczniu 2014 i termin płatności też jest styczniowy ale dotyczą grudnia 2013
Oprócz korekta RB 27S za 2013 - Księgowość przeczytaj również:
weryfikacja sald
delegacja
wyn.za czas choroby
Świetlica prowadzona przez OPS
oryginały list na składki ZUS
nagroda - chorobowe
asystent rodziny
kolejna wyliczanka - (mazowieckie
umorzenie postępowania egzekucyjnego
zwolnienie - cały miesiąc
USŁUGA SERWISOWA- JAKI PARAFRAF