W obliczu obecnej sytuacji mam pytanie jak wyglada u was kwestia wizji ba, bt czy np. przeprowadzanych kontroli. Czy macie jakieś wytyczne lub zastosowaliscie jakieś zmiany? Chodzicie po domach czy nie?
My chodzimy nadal. Nie słyszałem o żadnych wytycznych w tej kwestii, zresztą to nie są spotkania w jakims dużym gronie - pracownik, inspektor plus Wnioskodawca.
My chodzimy nadal. Nie słyszałem o żadnych wytycznych w tej kwestii, zresztą to nie są spotkania w jakims dużym gronie - pracownik, inspektor plus Wnioskodawca.
no to teraz mi powiedzcie jakie macie pomysły na realizacje barier arch., jeśli nie ma wizji i powiedzmy że przez najbliższe 2-3 miesiące ich nie będzie można zrobić, a tu zaraz uchwała rady powiatu i trzeba będzie zacząć realizować zadanie - ja się zastanawiam, aby ludzie sami robili zdjęcia np. łazienek oraz rysunek z wymiarami pomieszczenia i przesyłali do nas, zamiast wizji
No niestety jest to spory problem. My wizje mamy wpisane w zarządzenie to teraz pasowałoby zmieniać wszystko pod Covid... Ja podczas wizji jeszcze spisuje krótki protokół odnośnie poruszania się itp. widzę osobę jak się porusza a tu klapa. Też myślałam o zdjęciach i pewnie tak zrobię ale co z podpisywaniem umów będziesz pocztą wysyłał, bo my na dzień dzisiejszy nie przyjmujemy klientów. wnioski składają do urny na biurze podawczym...A odbiór jak ten wirus się przedłuży ?
też piszę w notatce jak osoba się porusza - a raczej weryfikuje to co lekarz napisał, bo różnie piszą, często na wyrost, a teraz pozostaje bazować tylko na wniosku lekarskim
też mam w zasadach, więc trzeba by było zmienić, odbiory też będziemy zmieniać (na wszelki wypadek)
umowy wysyłać pocztą i niech przynoszą podpisane (wrzucają u nas do skrzynki) lub wysyłają pocztą
U nas jest jeszcze problem w rozpatrzeniu wniosków. Zarządzeniem mamy powołaną komisję w skład której wchodzi osiem osób któa opiniuje wnioski. Teraz raczej nie można powołać posiedzenia...