Czy dalej macie zawieszone wizje lokalne? Kurcze czas goni, a my stoimy w miejscu, a przecież ludzie też muszą znaleźć wykonawcę, mieć czas na wykonanie prac budolanych/remontowych, a my na ich rozliczenie.
Boję się zostawiać tego na ostatnią chwilę bo z doświadczenia wiem jak to się potem wlecze.
My już jeździmy. Maseczki, rękawiczki i jazda!! Dzwonię wcześniej czy wyrażają zgodę a dodatkowo na miejscu piszą mi oświadczenie, że wyrażają zgodę na przeprowadzenie wizji. Jakoś cza działać
My już jeździmy. Maseczki, rękawiczki i jazda!! Dzwonię wcześniej czy wyrażają zgodę a dodatkowo na miejscu piszą mi oświadczenie, że wyrażają zgodę na przeprowadzenie wizji. Jakoś cza działać
Podrzucisz treść tego oświadczenia o wyrażeniu zgody na wizję?
Nie mam specjalnie przygotowanego druku. Po prostu na protokole, który sporządzamy podczas wizji (bądź na piśmie informującym o tym, że wizja zostanie przeprowadzona) karzemy napisać coś w stylu: "Oświadczam, że wyrażam zgodę na przeprowadzenie wizji lokalnej przez pracowników PCPR w dniu....." i podpis.
Do tej pory jeździliśmy na wizje i odbiory normalnie, ale zaczyna robić się u nas nieciekawie. Zastanawiam się nad odbiorami w formie "zaocznej", tj. na podstawie zdjęć zrobionych przez wnioskodawcę + oświadczenia o wykonaniu robót zgodnie z kosztorysem. Podzielcie się jak to u Was aktualnie wygląda.