podział środków a turnusy reh. - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 mar 2020, 15:08

Zastanawiamy się nad podziałem środków PFRON na zadania powiatów. Nie wiemy jeszcze kiedy będzie sesja rady powiatu i ile potrwa ta sytuacja w kraju, stąd moje pytanie... Co robicie z turnusami reh. w tym roku?
My do tej pory realizowaliśmy to zadanie i w tym roku też zamierzaliśmy, tym bardziej że mamy dostać więcej pieniędzy, ale nie wiadomo czy będzie możliwość wydania tych pieniędzy i czy w ogóle takie turnusy będą realizowane przez ośrodki. Wiem, że żaden ośrodek teraz nie może zagwarantować kiedy i czy w ogóle będzie organizował TR, a my decyzje o podziale środków będziemy musieli podjąć niebawem. I nie wiadomo co zrobić. Czy zastanawialiście się już nad tym? Co myślicie?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 25 mar 2020, 20:32

planujemy dać na dzieci (chyba tyle aby wystarczyło na wszystkie złożone wnioski) i dla dorosłych (50 tysięcy) - na chwilę obecną nie zastanawiamy się czy ludzie skorzystają, ale jak to ruszy za 2, 3 miesiące to z miejscami w ośrodkach pewnie będzie cieżko
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 28 kwie 2020, 10:54

U nas podjęto decyzję , że w tym roku nie ma środków na turnusy i teraz moja prośbą jeśli ktoś ma podobną sytuację i wszystkie wnioski będą rozpatrzone negatywnie z uwagi na brak środków na tym zadaniu czy mógłby się podzielić wzorem pisma powiem szczerze pierwszy raz mamy taką sytuację.
Z góry dziękuję
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 28 kwie 2020, 12:29

ewaaa pisze:
28 kwie 2020, 10:54
U nas podjęto decyzję , że w tym roku nie ma środków na turnusy i teraz moja prośbą jeśli ktoś ma podobną sytuację i wszystkie wnioski będą rozpatrzone negatywnie z uwagi na brak środków na tym zadaniu czy mógłby się podzielić wzorem pisma powiem szczerze pierwszy raz mamy taką sytuację.
Z góry dziękuję
Ryzykowne jest powoływanie się na brak środków (w tym roku jest nawet więcej środków niż w latach ubiegłych, więc uważajcie, bo kontrolujący nie lubią tego argumentu).
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 29 kwie 2020, 16:59

Matix pisze:
28 kwie 2020, 12:29
ewaaa pisze:
28 kwie 2020, 10:54
Z góry dziękuję
Ryzykowne jest powoływanie się na brak środków (w tym roku jest nawet więcej środków niż w latach ubiegłych, więc uważajcie, bo kontrolujący nie lubią tego argumentu).
A nie można podeprzeć się sytuacją epidemiologiczną w kraju i troską o bezpieczeństwo osób niepełnosprawnych? Przecież to osoby często z wieloma chorobami współistniejacymi i ich zdrowie jest szczególnie zagrożone.
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x