koszty obsługi
koszty obsługi
Proszę niech mi ktoś napiszę jak liczyć nieszczęsne 3% na koszty obsługi. Czy Liczymy oddzielnie F.A., oddzielnie św. rodz., , czy można liczyć razem ? Liczymy od dotacji czy wypłaconych świadczeń?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedż
Z góry wielkie dzięki za odpowiedż
Re: koszty obsługi
Ja liczę 3% od wypłaconych wszystkich świadczeń, tak aby zgadzało mi się na koniec roku.
suma wypłaconych świadczeń x 3% / 97% i wychodzi kwota 3% na obsługę
Tak nie jest zadzwońcie do swoich Urzędów Wojewódzkich i zapytajcie jak się liczy to jest na waszą niekorzyść przykład dotacja 1 000 000 x3%30 0000 czyli 970 000 tys.zł jest na wypłatę świadczeń i składek a 30 000 na koszty obsługi,czy Wy nie robicie części finansowej ze świadczeń tam trzy pierwsze wiersze dotyczą dokładnie plan otrzymana dotacja i 3
% jest z kwoty otrzymanej dotacji a nie wypłaconych świadczeń ,dlaczego taka jest niespójność w wypełnianiu sprawozdań
% jest z kwoty otrzymanej dotacji a nie wypłaconych świadczeń ,dlaczego taka jest niespójność w wypełnianiu sprawozdań
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zgadzam się z renią12 - liczy się od otrzymanych środkow na caly rozdział a nie od wykonanych wydatków.Pozdrawiam:)
Mi z mojego UW podano taki wzór na wyliczenie 3% KO
Cały plan 85212 x 0,03:1,03
Cały plan 85212 x 0,03:1,03
Rozumiem, że jeżeli mam za mało 3% na koszty obsługi F.A. od wypłaconych świadczeń z F.A. to mogę wziąć na koszty obsługi te 3 %ze świadczeń rodzinnych, na których zostają mi środki na 3 %obsługi.
W ubiegłym roku brakujące środki pod koniec roku na obsługę F.A. brałam z R. 85219. Miałam kontrolę i takie rozwiązanie było prawidłowe.
W tym roku dotacja jest w jednym kotle na F.A. i św. rodz.,więc chyba mogę wziąć z wyliczonych 3 % świadczeń rodz. na brakujące wynagrodzenie pracownika obsługującego F.A.
W ubiegłym roku brakujące środki pod koniec roku na obsługę F.A. brałam z R. 85219. Miałam kontrolę i takie rozwiązanie było prawidłowe.
W tym roku dotacja jest w jednym kotle na F.A. i św. rodz.,więc chyba mogę wziąć z wyliczonych 3 % świadczeń rodz. na brakujące wynagrodzenie pracownika obsługującego F.A.
Oprócz koszty obsługi - Księgowość przeczytaj również:
aaa1
karty parkingowe
test
koszty obsługi KDR
Wydatki niewygasające-Proszę o pomoc
13 POKL
RB-UN i RB-UZ
PIT- internet
dobry program finansowo-księgowy dla OPS
zakup komputerów
decyzja o zwrocie ŚR z RCPS