Koszty upomnienia

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~Anita

Koszty upomnienia

Post autor: ~Anita »

Dostałam decyzję , w ktorej oprócz zwrotu nienal.pobranego zas.stałego świadczeniobiorca ma zwrócić 8.80 K upomn.
Czy te koszty mam przekazać do budżetu państwa czy są to dochody własne? I gdzie je wykazać w 27S czy w 27 ZZ
~-mk

Re: Koszty upomnienia

Post autor: ~-mk »

do BP a jeżeli do BP to 27ZZ
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Od zasiłku stałego nie ma odsetek
~Anita

To nie są odsetki tylko koszty upomnienia. Proszę jeszcze o wypowiedzi bo mam problem.Z góry dziękuję
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Sorki. Nie zwróciłam uwagi, ale tak czy siak 8,80 też nie możesz przyjąć bo od świadczeń z pomocy nie prowadzi się egzekucji
~Anita

To jeszce raz bardzo proszę o wypowiedzi na temat \"od świadczeń z pomocy społecznej nie prowadzi się egzekucji\" A co robi się w przypadku , jeżeli osoba która nienależnie pobrała świadczenie/zas.stały/ i była kilkakrotnie wzywana do zwrotu / od m-ca lipca 2013 / i wogóle na te wezwania nie reaguje.To co zrobić ?
~XX

Post autor: ~XX »

a czemu miałoby się nie prowadzić egzekucji? my wysyłamy do urzędu skarbowego tytuł
~reszi

Post autor: ~reszi »

koszty upomnienia przyjmuję na dochody gminy - 100% ponieważ wydatki na nie są pokrywane ze śr. własnych , poza tym mam KU z FA to ja daję 100% na BP a ze św. rodzinnych daję na 95% BP a 5% dochód gminy
~zosia

Post autor: ~zosia »

teraz te KU są troszkę większe wysokość zmieniła się od 01 lutego 2014
~reszi

Post autor: ~reszi »

a lie wynoszą?
ODPOWIEDZ