Koszty upomnienia
Koszty upomnienia
Dostałam decyzję , w ktorej oprócz zwrotu nienal.pobranego zas.stałego świadczeniobiorca ma zwrócić 8.80 K upomn.
Czy te koszty mam przekazać do budżetu państwa czy są to dochody własne? I gdzie je wykazać w 27S czy w 27 ZZ
Czy te koszty mam przekazać do budżetu państwa czy są to dochody własne? I gdzie je wykazać w 27S czy w 27 ZZ
Re: Koszty upomnienia
To nie są odsetki tylko koszty upomnienia. Proszę jeszcze o wypowiedzi bo mam problem.Z góry dziękuję
Sorki. Nie zwróciłam uwagi, ale tak czy siak 8,80 też nie możesz przyjąć bo od świadczeń z pomocy nie prowadzi się egzekucji
To jeszce raz bardzo proszę o wypowiedzi na temat \"od świadczeń z pomocy społecznej nie prowadzi się egzekucji\" A co robi się w przypadku , jeżeli osoba która nienależnie pobrała świadczenie/zas.stały/ i była kilkakrotnie wzywana do zwrotu / od m-ca lipca 2013 / i wogóle na te wezwania nie reaguje.To co zrobić ?
a czemu miałoby się nie prowadzić egzekucji? my wysyłamy do urzędu skarbowego tytuł
koszty upomnienia przyjmuję na dochody gminy - 100% ponieważ wydatki na nie są pokrywane ze śr. własnych , poza tym mam KU z FA to ja daję 100% na BP a ze św. rodzinnych daję na 95% BP a 5% dochód gminy
teraz te KU są troszkę większe wysokość zmieniła się od 01 lutego 2014
Oprócz Koszty upomnienia - Księgowość przeczytaj również:
BŁĘDNIE STOSOWANA KLASYFIKACJA BUDŻETOWA W OPS-ACH
0,3% DOCHODU Z TYT TERMINOWEJ WPŁATY ZALICZKI DO US
Zamówienia publiczne nie 14.000 euro a 30.000
85201
jaki paragraf?
faktury ,rachunki
usługi opiekuńcze
Fundusz aliment.
ubezpieczenie OC