rachunki-zlec. oryginały
rachunki-zlec. oryginały
Kochani, gdzie wpinacie oryginały rachunków-zlecenie w memoriały, czy oddzielne teczki a pod PK ksero rachunków?
(problemy z archiwizacją i terminami)
(problemy z archiwizacją i terminami)
Re: rachunki-zlec. oryginały
wszystkie umowy zlecenia mam w jednym segregatorze a wszystkie rachunki do umów pod listami płac w danym miesiącu. Pod PK nic nie wpinam - ale u mnie niewiele jest tych umów więc nie mam problemu z ogarnięciem 

Rachunek podpinam pod listę płac (osobny segregator).
Pod PK robię kopie listy płac.
Pod PK robię kopie listy płac.
Przy okazji archiwizacji okazało się, że listy trzeba przechowywać 50 lat a rachunki-zlecenie 5 lat ale jeśli są rozliczenia ZUS?
Od tego roku pod PK będę miała tylko zbiorówkę listy a rachunek i całą listę w oddzielnych dokumentach.
Dziękuję za odpowiedzi.
Od tego roku pod PK będę miała tylko zbiorówkę listy a rachunek i całą listę w oddzielnych dokumentach.
Dziękuję za odpowiedzi.
Robię listy płac do zleceń. W listach mam oryginał, bo to ważne-zus-y. Pod PK robię zbiorówkę . Płace mam w groszku. Robi takie zbiorcze zestawienia.
nie brałam do tej pory rachunków do umowy zlecenia. Kurde....
Ja też nie mam rachunków tylko listę płac. W umowie mam zapisane że płatność po przedłożeniu kontroli przez opiekunkę a nie rachunku .
Ja też nie mam rachunków tylko listy płac do umów zleceń. W treści umowy mam zapis że wypłata następuje na podstawie sprawozdania zawierającego zestawienie faktycznie zrealizowanych zajęć przedstawionego po skończonym miesiącu.
Biorę r-ki, ponieważ kierownik potwierdza na nich wykonanie zleconej pracy.
Oprócz rachunki-zlec. oryginały - Księgowość przeczytaj również:
Fundusz aliment.
Koszty upomnienia
ubezpieczenie OC
konto 226
kombatanci
dodatek energetyczny
piecza zastępcza
zus
Biblioteka sprawozdnaie z zamówień publicznych
spraw.z zamówień publicznych
BILANS
Jakie dokumenty przy likwidacji wyposażenia
Konto 810
kontrola pokl
rodzaj zamawiającego w uzp
JAK WAM IDZIE ZE SPRAWOZDANIEM Z ZAMOWIEN?