rachunki-zlec. oryginały

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Anna

rachunki-zlec. oryginały

Post autor: ~Anna »

Kochani, gdzie wpinacie oryginały rachunków-zlecenie w memoriały, czy oddzielne teczki a pod PK ksero rachunków?
(problemy z archiwizacją i terminami)
~Marika

Re: rachunki-zlec. oryginały

Post autor: ~Marika »

wszystkie umowy zlecenia mam w jednym segregatorze a wszystkie rachunki do umów pod listami płac w danym miesiącu. Pod PK nic nie wpinam - ale u mnie niewiele jest tych umów więc nie mam problemu z ogarnięciem :)
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Rachunek podpinam pod listę płac (osobny segregator).
Pod PK robię kopie listy płac.
~Anna

Post autor: ~Anna »

Przy okazji archiwizacji okazało się, że listy trzeba przechowywać 50 lat a rachunki-zlecenie 5 lat ale jeśli są rozliczenia ZUS?
Od tego roku pod PK będę miała tylko zbiorówkę listy a rachunek i całą listę w oddzielnych dokumentach.
Dziękuję za odpowiedzi.
~OlaII

Post autor: ~OlaII »

Robię listy płac do zleceń. W listach mam oryginał, bo to ważne-zus-y. Pod PK robię zbiorówkę . Płace mam w groszku. Robi takie zbiorcze zestawienia.
~monika

Post autor: ~monika »

nie brałam do tej pory rachunków do umowy zlecenia. Kurde....
~ZZZ

Post autor: ~ZZZ »

Ja też nie mam rachunków tylko listę płac. W umowie mam zapisane że płatność po przedłożeniu kontroli przez opiekunkę a nie rachunku .
~Ania

Post autor: ~Ania »

Ja też nie mam rachunków tylko listy płac do umów zleceń. W treści umowy mam zapis że wypłata następuje na podstawie sprawozdania zawierającego zestawienie faktycznie zrealizowanych zajęć przedstawionego po skończonym miesiącu.
~OlaII

Post autor: ~OlaII »

Biorę r-ki, ponieważ kierownik potwierdza na nich wykonanie zleconej pracy.
ODPOWIEDZ