kotłownia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 wrz 2015, 13:17

czy kotłownia jest wliczana do powierzchni użytkowej mieszkania
iza5

Napisano: 14 wrz 2015, 14:44

Uważam,że nie. Nie jest to powierzchnia użytkowa lokalu. Można to przyrównać np. do komórki lokatorskiej.
ansb

Napisano: 14 wrz 2015, 15:16

Przez powierzchnię użytkową lokalu mieszkalnego należy więc rozumieć powierzchnię
wszystkich pomieszczeń znajdujących się w lokalu, a w szczególności pokoi, kuchni, spiżarni,
przedpokoi, alków, holi, korytarzy, łazienek oraz innych pomieszczeń służących mieszkalnym
i gospodarczym potrzebom lokatora, bez względu na ich przeznaczenie i sposób używania; za
powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii,
antresoli, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic
i komórek przeznaczonych do przechowywania opału
zek1

Napisano: 15 wrz 2015, 20:17

W tej definicji nie widzę kotłowni.
Mam swoją: nie wliczać.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 14:31

a toaletę wspólną w oddzielnym pomieszczeniu niż w samym lokalu mieszkalnym?
Nowy19

Napisano: 29 wrz 2015, 19:14

Moim zdaniem to jeszcze prostsze: nie wliczać.

Na marginesie: czy to aby są pytania z zakresu dodatków mieszkaniowych??? W dodatkach z reguły mamy gotową umowę z gotową powierzchnią.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2015, 7:59

Nie mam dużego stażu w dodatkach mieszkaniowych, a już wiele idiotycznie spisanych umów przeczytałem.
Bardzo często np. w spółdzielni mieszkaniowej nie zgadza się metraż. Na spółdzielczym wydruku inny, a na umowie najmu inny. Wielu ludzi spisuje umowy na odpieprz.
Nowy19

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x