Przez nieuwagę a może i zmęczenie przyznałam kobiecie dodatek mieszkaniowy zamiast do 31.12.2015 to do 31.01.2016, kobieta ma umowę najmu podpisaną tylko do 31.12.2015 i raczej przedłużona nie będzie, moja decyzja jest nieprawomocna, co powinnam teraz zrobić, żeby było dobrze? Z góry dziękuję za pomoc.
P O S T A N O W I E N I E - oczywistą omyłkę, ale proszę skonsultować z prawnikiem.
Na podstawie:
Na podstawie art. 113 § 1 pkt. 1, art. 123 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz.U. z 2013r. poz. 267)
Nieprawomocna? Czyli świeża. No to najlepiej spokojnie zaczekać i na początku stycznia sprawdzić jak naprawdę jest z umową i zamieszkaniem. Nie widzę potrzeby robić awanturę teraz, jednocześnie mam wątpliwość, czy jest to oczywista pomyłka i czy ma zastosowanie art. 113.
Oczywistą pomyłką byłaby np. data 30.12.2015 czy 31.12.20015. Pomyłka tego typu jest jakby niezauważalna, każdy bez sprostowania wie tu, o jaką datę chodzi.
Świeża ta decyzja....sprawa była skomplikowana i ciągnęła mi się od czerwca a kiedy ją wydałam i dostarczyłam stronie myślałam, że zawału dostanę jak zobaczyłam ten błąd....umowa na 100% nie będzie przedłużana bo to lokal w którym wnioskodawczyni zamieszkała po zalaniu swojego mieszkania w czasie akcji gaszenia pożaru, w styczniu ma wrócić na swoje poprzednie mieszkanie tyle, że na tamto ma wyrok o eksmisję i zaległości za czynsz więc odmowa na nie byłaby.
jeżeli styczeń to 6 miesiąc wypłaty dodatku po prostu w grudniu pilotuj sprawę najwyżej zrobisz wygaśniecie a jeżeli się pomyliłaś z data to tak jak ansb postanowienie