KRZ zakładanie konta
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: KRZ zakładanie konta
Mi pomagał informatyk, ale rzeczywiście od razu potrzebny był klucz
A co to jest za klucz? Skąd go można uzyskać?Wikkaa pisze: 31 sty 2022, 15:21 Mi pomagał informatyk, ale rzeczywiście od razu potrzebny był klucz
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja założyła swoje osobiste konto i zgłosiłam potrzebę założenia konta podmiotu dla mojego MOPSu. Od 31.01 mój wniosek jest zarejestrowany i czekam na decyzję(byłam 940 w kolejce wtedy).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
A mogę się podpytać jak przeszłaś przez to zakładanie konta.
Czy występowałaś z jakimś pismem do KRZ
-
- Referent
- Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
z rozmowy z infolinia KRZ konto podmiotu może założyć kierownik/dyrektor jednostki./później wskazuje pracownika jako administratora/ Prezydent / wójt musi podpisac upoważnienie że ww osobie udziela pełnomocnictwa do zgłoszenia założenia konta. Kierownik/dyrektor jak założy swój osobisty profil może złożyć powyzszy wniosek z tym upważnieniem przesłanym listownie bądz podpisanym przez prezydenta wójta elektronicznie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja zwykły szary pracownik windykacji założyłam konto osobiste i wystąpiłam z wnioskiem o konto podmiotu. Dostałam upoważnienie od Dyrektora na papierze, którego skan dołączyłam jako załącznik.inspektorr pisze:z rozmowy z infolinia KRZ konto podmiotu może założyć kierownik/dyrektor jednostki./później wskazuje pracownika jako administratora/ Prezydent / wójt musi podpisac upoważnienie że ww osobie udziela pełnomocnictwa do zgłoszenia założenia konta. Kierownik/dyrektor jak założy swój osobisty profil może złożyć powyzszy wniosek z tym upważnieniem przesłanym listownie bądz podpisanym przez prezydenta wójta elektronicznie
Dziś status mojego wniosku zmienił status na "w trakcie weryfikacji" więc może po weekendzie będę wiedzieć czy jest ok.
Z resztą na szkoleniu, na którym byłam mówili, że może to robić pracownik zwykły jak ma upoważnienie. I to samo powiedziała mi Pani w ministerstwie.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
martamaj1980 pisze: 11 lut 2022, 9:04 A mogę się podpytać jak przeszłaś przez to zakładanie konta.
Z żadnym pismem nie występowałam. Wszystko elektronicznie

Wyślij proszę mejla do mnie to wyślę Ci instrukcję: [email protected]
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/SW/SR
- Kontakt:
moglabym tez prosic o instrukcję?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
jest chyba błąd W ADRESIE E-MAILOWYM, PONIEWAŻ pojawia mi się informacja, że takie konto nie istnieje
-
- Referent
- Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
mi w krz powiedzieli ze dyrektor czy kierownik jednostki nie moze upowazwnic swoejgo pracownika do zalozenia konta, moze go pozniej podac jako admina konta. Taką moc ma prezydent/wójt, pani z krz powiedzila ze trzeba dołaczyc skan zaswiadczenia na wojta/ prezydneta
Oprócz KRZ zakładanie konta - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zawieszenie egzekucji? Czy można.
Zawaliłam sprawę - brak przedłużenia terminu
FA a powrót dłużnika do Polski
informacja z sądu
zgon dłużnika, wygaszenie a sprawozdanie
utrata i ponowne uzyskanie statusu dłużnika
spłata funduszu i koszy upomnienia
Dochody niepodatkowane z zagranicy
Pismo od Komornika!!! Pomóżcie !
DŁUŻNIK MIESZKA ZA GRANICĄ,PROSZĘ NIECH MI KTOŚ ODPOWIEE
śmierć dłużnika wygaszenie należności kiedy
DŁUŻNIK MIESZKA ZA GRANICĄ