KRZ zakładanie konta

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Wikkaa
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: KRZ zakładanie konta

Post autor: Wikkaa »

Mi pomagał informatyk, ale rzeczywiście od razu potrzebny był klucz
młoda

Post autor: młoda »

Wikkaa pisze: 31 sty 2022, 15:21 Mi pomagał informatyk, ale rzeczywiście od razu potrzebny był klucz
A co to jest za klucz? Skąd go można uzyskać?
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kaffi »

Ja założyła swoje osobiste konto i zgłosiłam potrzebę założenia konta podmiotu dla mojego MOPSu. Od 31.01 mój wniosek jest zarejestrowany i czekam na decyzję(byłam 940 w kolejce wtedy).
martamaj1980
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: martamaj1980 »

A mogę się podpytać jak przeszłaś przez to zakładanie konta.
Czy występowałaś z jakimś pismem do KRZ
inspektorr
Referent
Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: inspektorr »

z rozmowy z infolinia KRZ konto podmiotu może założyć kierownik/dyrektor jednostki./później wskazuje pracownika jako administratora/ Prezydent / wójt musi podpisac upoważnienie że ww osobie udziela pełnomocnictwa do zgłoszenia założenia konta. Kierownik/dyrektor jak założy swój osobisty profil może złożyć powyzszy wniosek z tym upważnieniem przesłanym listownie bądz podpisanym przez prezydenta wójta elektronicznie
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

inspektorr pisze:z rozmowy z infolinia KRZ konto podmiotu może założyć kierownik/dyrektor jednostki./później wskazuje pracownika jako administratora/ Prezydent / wójt musi podpisac upoważnienie że ww osobie udziela pełnomocnictwa do zgłoszenia założenia konta. Kierownik/dyrektor jak założy swój osobisty profil może złożyć powyzszy wniosek z tym upważnieniem przesłanym listownie bądz podpisanym przez prezydenta wójta elektronicznie
Ja zwykły szary pracownik windykacji założyłam konto osobiste i wystąpiłam z wnioskiem o konto podmiotu. Dostałam upoważnienie od Dyrektora na papierze, którego skan dołączyłam jako załącznik.

Dziś status mojego wniosku zmienił status na "w trakcie weryfikacji" więc może po weekendzie będę wiedzieć czy jest ok.

Z resztą na szkoleniu, na którym byłam mówili, że może to robić pracownik zwykły jak ma upoważnienie. I to samo powiedziała mi Pani w ministerstwie.
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

martamaj1980 pisze: 11 lut 2022, 9:04 A mogę się podpytać jak przeszłaś przez to zakładanie konta.
Czy występowałaś z jakimś pismem do KRZ

Z żadnym pismem nie występowałam. Wszystko elektronicznie ;)
Wyślij proszę mejla do mnie to wyślę Ci instrukcję: [email protected]
Marlenka1234
Referent
Zajmuję się: FA/SW/SR
Kontakt:

Post autor: Marlenka1234 »

moglabym tez prosic o instrukcję?
martamaj1980
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: martamaj1980 »

jest chyba błąd W ADRESIE E-MAILOWYM, PONIEWAŻ pojawia mi się informacja, że takie konto nie istnieje
inspektorr
Referent
Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: inspektorr »

mi w krz powiedzieli ze dyrektor czy kierownik jednostki nie moze upowazwnic swoejgo pracownika do zalozenia konta, moze go pozniej podac jako admina konta. Taką moc ma prezydent/wójt, pani z krz powiedzila ze trzeba dołaczyc skan zaswiadczenia na wojta/ prezydneta
ODPOWIEDZ