KRZ zakładanie konta

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: KRZ zakładanie konta

Post autor: kaffi »

inspektorr pisze: 15 lut 2022, 15:14 mi w krz powiedzieli ze dyrektor czy kierownik jednostki nie moze upowazwnic swoejgo pracownika do zalozenia konta, moze go pozniej podac jako admina konta. Taką moc ma prezydent/wójt, pani z krz powiedzila ze trzeba dołaczyc skan zaswiadczenia na wojta/ prezydneta
Dlatego ja dołączyłam skan upoważnienia od prezydenta miasta dla dyrektora mops i od dyrektora dla mnie.
Wikkaa
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Wikkaa »

Czy upoważnienie, to ogólne, do podejmowania działan wobec dłuznikow alimentacyjnych (...) wystarczy? Czy macie nowe upoważnienia specjalnie?
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Wikkaa pisze: 17 lut 2022, 8:02 Czy upoważnienie, to ogólne, do podejmowania działan wobec dłuznikow alimentacyjnych (...) wystarczy? Czy macie nowe upoważnienia specjalnie?
Specjalne do działania w zakresie postępowań upadłościowych oraz do założenia konta podmiotu
Wikkaa
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Wikkaa »

kaffi pisze: 17 lut 2022, 17:19
Wikkaa pisze: 17 lut 2022, 8:02 Czy upoważnienie, to ogólne, do podejmowania działan wobec dłuznikow alimentacyjnych (...) wystarczy? Czy macie nowe upoważnienia specjalnie?
Specjalne do działania w zakresie postępowań upadłościowych oraz do założenia konta podmiotu
:shock:
Kaffi a z czego to wynika? No bo artykułu na to chyba nie ma? Były jakieś wytyczne?
martamaj1980
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: martamaj1980 »

Jakie artykuły macie w tym upoważnieniu, na co się powołujecie?
kaffi
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Wikkaa pisze: 18 lut 2022, 10:15
Kaffi a z czego to wynika? No bo artykułu na to chyba nie ma? Były jakieś wytyczne?
Nasza prawniczka stwierdziła (jak również pan na szkoleniu), że:
mój Dyrektor MOPS ma upoważnienie od Prezydenta Miasta do reprezentowania Prezydenta we wszystkich postępowaniach sądowych, egzekucyjnych itp. z możliwością udzielania dalszych pełnomocnictw pracownikom. Na podstawie tego punktu udzieliła mi pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniach upadłościowych w tym do założenia konta podmiotu i obsługiwania tego systemu.
bry
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: bry »

witam! mogłabym prosić o instrukcję do KRZ
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

No jest przecież w piątym poście :?
Daguśka
Praktykant
Zajmuję się: FA, DS, SW
Kontakt:

Post autor: Daguśka »

kaffi pisze: 21 lut 2022, 18:05
Wikkaa pisze: 18 lut 2022, 10:15
Nasza prawniczka stwierdziła (jak również pan na szkoleniu), że:
mój Dyrektor MOPS ma upoważnienie od Prezydenta Miasta do reprezentowania Prezydenta we wszystkich postępowaniach sądowych, egzekucyjnych itp. z możliwością udzielania dalszych pełnomocnictw pracownikom. Na podstawie tego punktu udzieliła mi pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniach upadłościowych w tym do założenia konta podmiotu i obsługiwania tego systemu.
Z czego wynika zawarcie w pełnomocnictwie "do reprezentowania w postępowaniach upadłościowych"?
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

@Daguśka - zapewne z upadłości konsumenckiej gdzie wchodzi syndyk.
ODPOWIEDZ