Księgowanie funduszu alimentacyjnego w OPS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Księgowanie funduszu alimentacyjnego w OPS

Post autor: TWoj »

mbgops92 pisze: 23 mar 2024, 19:44 TWoj rozpoczęłam pracę po kontroli UW. Były zalecenia zmiany kont, bo był kosmos. Konta 240, 229, w przypadku jst tylko 221 720. Długo by opisywać. Dostałam zalecenia pokontrolne, aby było konto 221 i 225. 221 wprowadziłam oczywiście ale nie 225 tylko 720. Teraz Pan skarbnik zarzuca mi błędne sporządzenie sprawozdań finansowych, ponieważ wykazuje fa wyłącznie w aktywach bilansu, 720 w rzis i 222 w zzfj. W efekcie fundusz u mojej poprzedniczki byl na poziomie około 200 tys. a u mnie 1 mln. Jak mam wybrnąć z sytuacji, z zarzutów skarbnika? Wszystko mi się bilansuje. Czy mam szczegółowo opisać w informacji dodatkowej co z czego wynika? Skąd te różnice? Zarzuca mi, że nie powinnam w rzis brać pod uwagę BP. Jestem nowa i na każdym kroku zmiany, które wprowadzam są krytykowane. Zawsze słyszę, że jestem problemem.

te zarzuty to totalne głupoty. Przecież zrealizowane dochody budżetowe zmniejszają a nie zwiększają fundusz jednostki. Ta Pani Skarbniczka to wie co mówi?
ODPOWIEDZ