ksiegowanie posilkow
ksiegowanie posilkow
jak ksiegujecie posilki kazdy rachunek rozdzielajac wg udzialu procentowego 40/60 % jak jest w porozumieniu czy tak zeby proporcje sie zgadzaly miesiecznie albo rocznie
Re: ksiegowanie posilkow
JA PŁACĘ WSZYSTKO Z DOFINANSOWANIA, WKŁAD WŁASNY TO ZASIŁKI (MAM ZAWSZE OSOBNĄ LISTĘ NA WKŁAD WŁASNY), A RESZTĘ WKŁADU WŁASNEGO DODAJE ZOKIS I ON KSIĘGUJE.
ja księguje wszystko razem żeby tylko na koniec roku sie zgadzały proporcje wg porozumienia.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale gdzie jest napisane, ze każdy jeden rachunek musi być dzielony? Ja tak nie robię. I nie uważam żeby to było źle. Musi być zachowana proporcja na całe zadanie- zgonie z zawartym porozumieniem i to wszystko. Ale jeden rachunek możne iść w całości z własnych a drugi w całości z dotacji. Nie za bardzo rozumiem dlaczego musi być dzielony każdy.
Kasia
my przed kontrola ciekawe co powiedza tez ksiegujemy jeden z wojewody inny z wlasnych w sklai miesiaca i roku jest zachowana proporcja
w porozumieniu jest procentowy podział., ale nigdzie nie pisze, że każdy rachunek ma być tak dzielony. Więc nie dzielę. Poza tym część kosztów własnych gminy stanowią koszty ZOKIS-u, więc ciekawe, jak oni mają dzielić każdy koszt procentowo, skoro przez nich nie przechodzą pieniądze z dofinansowania. parodia, musimy wyjść na procenty w całym roku, a nie z każdego rachunku.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak jak gumi. Nie dzielę każdego rachunku i każdej listy. Procentowo pilnuję ogólnie żeby na koniec się zgadzało i już.
do Dec: a to była kontrola z województwa, czi RIO czy NIK czy jeszcze coś innego?
do Dec: a to była kontrola z województwa, czi RIO czy NIK czy jeszcze coś innego?
Kasia
Oprócz ksiegowanie posilkow - Księgowość przeczytaj również:
informacja roczna
29 dni w lutym
pieniądze za wydane decyzje prawa do świadczeń zdrowotnych
RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT
zapłata za DPS
podniesienie k.upomnienia
zwolnienie /opieka w LUTYM
obuwie ortopedyczne
decyzje o npś
sprawozd.z zam.publ.