Księgowość, czy może brać wynagrodzenie z 300+
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Księgowość, czy może brać wynagrodzenie z 300+
Witam nasza księgowa stwierdziła że ona też się na pracowała i cześć kasy dla siebie do wynagrodzenia . Czy ona ma prawo? Pytam bo cała robotę ( wnioski, listy wypłat, głupie sprawozdania i dużo więcej ) ja robiłem a dostałem może jakieś 20 procent z tego wszystkiego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia 500+
- Kontakt:
Re: Księgowość, czy może brać wynagrodzenie z 300+
u mnie tez księgowa chciała kase, bo robi przelewy. Ale otwarcie powiedziałam, że to ja 200 wniosków przyjmowałam, robiłam co tydzień sprawozdania i użerałam się z ludźmi od lipca/sierpnia. i jeszcze do listopada. więc sorry. Ani złotówki nie dostanie.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
u nas do księgowa ważniejsza od dyrektoraMonialek pisze:u mnie tez księgowa chciała kase, bo robi przelewy. Ale otwarcie powiedziałam, że to ja 200 wniosków przyjmowałam, robiłam co tydzień sprawozdania i użerałam się z ludźmi od lipca/sierpnia. i jeszcze do listopada. więc sorry. Ani złotówki nie dostanie.
-
- Referent
- Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat
- Kontakt:
to widzę że ty najważniejsza jesteś w Ośrodku. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i to nie ty decydujesz kto i ile dostaje. Jakbyś była na miejscu księgowej robiąc plany budżetowe listy rozliczając budżet tez byś chciała jeśli jest możliwość coś urwać. To też zależy jaka proporcja wynagrodzenia do płacy. U nas też pracownik robiący decyzję dostaje jakieś 70% dotacji. Osoba wysyłająca powiadomienia i podpisująca informacje i robiąca listy jakieś 15% a reszta pójdzie na pracowników pozostałych kasa księgowość pomoc administracyjna.Monialek pisze:u mnie tez księgowa chciała kase, bo robi przelewy. Ale otwarcie powiedziałam, że to ja 200 wniosków przyjmowałam, robiłam co tydzień sprawozdania i użerałam się z ludźmi od lipca/sierpnia. i jeszcze do listopada. więc sorry. Ani złotówki nie dostanie.
Poza tym nie sądzę żeby się księgowa Ciebie przestraszyła
- Hipolita
- Referent
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Też jestem ciekawa, czy księgowa i kierownik u was dostają kasę z 300+, bo my si e doliczyć nie możemy i wychodzi, że kasa dzielona była na więcej osób niż te, które obsługiwały 300=.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w rozporządzeniu wyraźnie pisze ze nie mogą sobie wziąć tej kasy , dlatego są te kontroleHipolita pisze:Też jestem ciekawa, czy księgowa i kierownik u was dostają kasę z 300+, bo my si e doliczyć nie możemy i wychodzi, że kasa dzielona była na więcej osób niż te, które obsługiwały 300=.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Właśnie o to chodzi, że nie jest napisane wyraźnie. "Na wynagrodzenia [..] dla osób realizujących zadania związane z realizacją programu". Nie "dla osób przyjmujących i rozpatrujących wnioski", tylko dla wszystkich "realizujących zadania związane". Wypłata świadczeń, zapotrzebowania, sprawozdania itp. też są realizacją zadania. Więc jak się księgowa tym zajmuje, to czemu by nie miała dostać wynagrodzenia?
Ważne, żeby 80% poszło na wynagrodzenia, a podział komu-ile? To już inna sprawa.
Ważne, żeby 80% poszło na wynagrodzenia, a podział komu-ile? To już inna sprawa.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Nie do zaakceptowania sytuacja, kiedy to pracownik decyduje ile i kto ma otrzymać dodatek do wynagrodzenia za realizację programu 300+.
To wyłącznie decyzja kierownika/dyrektora OPS i to on w całości odpowiada za podział i przyznanie środków finansowych za realizację powyższego zadania.
U mnie nie do pomyślenia to co pisze Monialek czy Hipolita.
To wyłącznie decyzja kierownika/dyrektora OPS i to on w całości odpowiada za podział i przyznanie środków finansowych za realizację powyższego zadania.
U mnie nie do pomyślenia to co pisze Monialek czy Hipolita.
- Hipolita
- Referent
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Nie pracujemy w korporacji, w prywatnej firmie, mamy swoje prawa.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Powinny być proporcje u nas my dostałyśmy za dziecko 3,4 (osoby przyjmijące wnioski i wydające decyzje oraz listy wypłat ) zł a reszta??????
Czyli my dostajemy ok 40% dofinansowania a 60% kierownictwo i ksiegowość??/ jakieś jaja
Czyli my dostajemy ok 40% dofinansowania a 60% kierownictwo i ksiegowość??/ jakieś jaja
Oprócz Księgowość, czy może brać wynagrodzenie z 300+ - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
SZO osoba niepełnosprawna pracuje.
7 latek odroczony. ma zajęcia rew-wych
drugi wniosek na to samo dziecko a świadczenie już wypłacone
kontrola z MUW dotyząca 300+
czy świadczenie Dobry Start przysługuje mężatce uczącej się
Karta Polaka a 300+ - Czy przysługuje?
Wezwanie do uzupełnienia dokumentów
Skarbnik gminy a organ rozpatrujący wniosek na dobry start
Obywatelstwo- Ukraina - Brak karty pobytu - Ślub
Dobry Start decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu
nienależnie pobrane zmiana szkoły?
definicja rozpoczecia roku szkolnego