kto będzie sie kwalifikował do pomocy społecznej po wprowadz
Re: kto będzie sie kwalifikował do pomocy społecznej po wpro
Pracy nam nie zabraknie- to pewne. bo po roku zacznie przybywać rodzin z małymi dziećmi, ale w środowiskach "trudnych". Więc będzie co robić,aby te dzieci były wychowywane w miarę normalny sposób. Jak stworzą z Polski krainę miodem i mlekiem płynącą, to ja się po raz kolejny przekwalifikuję i znajdę sobie inne zajęcie.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Słyszałem już gdzieś w telewizorni, że prawidłowe i zgodne z przeznaczeniem wydatkowanie tych środków ma być weryfikowane - chyba to jasne, przez kogo, więc utraty pracy raczej nie musimy się obawiać
Poza tym, nic mi nie wiadomo o planowanej zmianie w ustawie o pomocy społecznej dotyczącej zniesienia obowiązku zatrudniania 1 pracownika na 2000 mieszkańców - gminy nie mogą ot tak sobie zacząć redukować etatów pracowników socjalnych. A w ogóle, to uwierzę, jak zobaczę. Kampania już się skończyła, teraz można spokojnie powiedzieć: "obiecując to, nie zdawaliśmy sobie sprawy, że poprzednicy zostawili finanse państwa w aż tak straszliwej ruinie, na razie nie damy rady, może za rok albo dwa..." 

nie wiem jak jest u Was, ale w obszarze w którym ja się poruszam przybywa rodzin w wieku 50+, 60+, którzy nie nabyli uprawnień do świadczeń ZUS lub są niewysokie i kwalifikują się do okresowego
Te 500,00 zł rodzinom niech dadzą, ale niech zastąpią nimi zasiłki rodzinne. Rodziny i tak będą zadowolone bo i tak więcej dostaną. Coś nasza góra wymyśli:D
Słyszałem w tv że socjalni będą sprawdzać czy te 500 zł nie będzie marnotrawione. Szykujcie sie na dodatkowe obowiązki.
ciekawa jestem kto nas będzie sprawdzał, czy dobrze wydatkujemy te 500 na dziecko, bo przy naszych dochodach to wiele osób ma szansę załapać się 

Jak dołożyli zasiłki OPSom to narzekaliście, że wasza praca przestała być socjalna, a zaczęła być papierkowa. Wywiad - decyzja i szarpanie się z klientem.
Teraz boicie się, że nie będzie dla was pracy. A może zazdrościcie tych 500 zł.? Skoro ja nie dostałam to dlaczego ma dostać iksińska!
Teraz boicie się, że nie będzie dla was pracy. A może zazdrościcie tych 500 zł.? Skoro ja nie dostałam to dlaczego ma dostać iksińska!
mordoru nadchodzi a kto na niego głosował ten ma 

\A ten kto nie głosował na pis to nie weźmie?A to dobre 

Mówili WYRAŹNIE w tv, ze to nie będzie wliczane do dochodu. Tłumaczyli, że inaczej nie miałoby to przecież sensu.
Oprócz kto będzie sie kwalifikował do pomocy społecznej po wprowadz - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Z innej beczki
jak to jest
pomoc w ramach FEAD - dla kogo?
DPS pilne!!
500 na dziecko a okresówki
stały
specjalizacja I stopnia
Pytanie do was!
umieszczenie w dps przy doracy tymczasowym
zza ubezpieczenie
zasiłek stały a zakład karny-pilne!!!!!!!!
zmiana okresowego
okresowy-data wniosku a przyznanie
Dane
Wolne miejsce
zasiłek celowy