specjalizacja I stopnia
specjalizacja I stopnia
Posiadam uprawnienia pracownika socjalnego (licencjat ukończony w 1999 r i mgr z pedagogiki pracy i zarzadz. plac eduk. i opiek.), posiadam 5 letni staż pracy w pomocy społecznej w zawodzie. Spieramy się czy posiadam " z urzędu" I stopień specjalizacji. Moje koleżanki twierdzą, że tak, ale mi się jakoś nie wydaje. Czy ktoś może się wypowiedzieć w tej sprawie?
Re: specjalizacja I stopnia
Nie możesz być specjalistą pracy socjalnej, ale masz uprawnienia do odbycia specjalizacji II stopnia, kiedyś czytałam pismo od ministerstwa, że to również w dużej mierze zależy od przełożonego
dzięki roma. A czy te uprawnienia do odbycia specjalizacji II stopnia wynikają z rozporz. w sprawie zawodu prac.socj. konkretnie § 9 ust.2 ? i czy możesz podać gdzie szukać tego pisma od ministerstwa?
Możesz być specjalistą ! Skoro masz ukończone studia wyższe i wymagany staż pracy, potem możesz być również starszym specjalistą i wcale nie musisz robić specjalizacji po ukończeniu studiów. Kilka lat temu pisałam w tej sprawie do Ministerstwa.
Będę bardzo wdzięczna za treść takiego pisma. czy moge liczyć na jego przesłanie na forum albo prv??? ([email protected])Agniecha2 pisze:Możesz być specjalistą ! Skoro masz ukończone studia wyższe i wymagany staż pracy, potem możesz być również starszym specjalistą i wcale nie musisz robić specjalizacji po ukończeniu studiów. Kilka lat temu pisałam w tej sprawie do Ministerstwa.
Oprócz specjalizacja I stopnia - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
czy to normalne
jak to zrobić?
Z innej beczki
jak to jest
pomoc w ramach FEAD - dla kogo?
DPS pilne!!
500 na dziecko a okresówki
stały
Pytanie do was!
kto będzie sie kwalifikował do pomocy społecznej po wprowadz
umieszczenie w dps przy doracy tymczasowym
zza ubezpieczenie
zasiłek stały a zakład karny-pilne!!!!!!!!
zmiana okresowego
okresowy-data wniosku a przyznanie
Dane