kto w składzie rodziny ....czy należy się z.r. ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 lis 2014, 19:44

Wszystko trochę mi się miesza, podpowiedzcie proszę ...
Pani mężatka ma tylko św. p. na syna bez z. r. ponieważ jest w trakcie rozwodu ( czekam na postanowienie Sądu ). Teraz rodzi dziecko( uznane ) z innym panem i składa mi wniosek na becik i z.r. na dwoje dzieci.Ma zasądzone alimenty na niepełnosprawne (pierwsze )dziecko, ale nadal nie ma rozwodu( sprawa w trakcie ).Uważam, że nadal nie należy się rodzinne na 1 dziecko, ale... czy należy się na drugie ? Już niczego nie jestem pewna :oops:
anka2

Napisano: 25 lis 2014, 20:32

jest mężatką wiec musi przedstawić dochody męża ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2014, 0:46

Ewalu,podpowiedz jeszcze czy ojciec tego drugiego dziecka mógłby złożyć wniosek na z.r. i becik? Dziecko zostało uznane. Nie jestem pewna ,czy jeśli ma je z kobietą zamężną ,to może wnioskować j/w.
anka2

Napisano: 26 lis 2014, 10:34

proszę o wgląd ....
anka2

Napisano: 26 lis 2014, 10:37

becik na pewno, a zr jeżeli już to tylko na jedno dziecko
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2014, 11:14

Dziękuje ewalu :) Trochę dziwna to sprawa , ale......
anka2

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x