Kto z Was zgodzi się na przyjęcie 500+? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 07 sty 2016, 9:38

Przy pięcioosobowej rodzinie, jeżeli facet zarobi do 4000 zł miesięcznie to nie się nie opłaci babie pracować bo dostanie 2000 zł na dzieci. Ja tego wszystkiego pojąć nie mogę. Czy to chodzi o to, żeby rynek pracy odciążyć, żeby każdy w końcu zajął się tym co powinien-baby rodzeniem, a chłopy pracą? Przecie jaka kobieta będzie się produkować, dojeżdżać, niedosypiać, gdy na trójkę dzieci dostanie pensję wcale nie mniejszą i będzie robić to co zazwyczaj kobiety lubią? Moja powiedziała, że gdyby kasa była, to mogłaby tylko dzieci rodzić i wychowywać.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2016, 9:40

Mi to wszystko nie przeszkadza. Mogę robić zasiłki, mogę robić 500. Będzie lżej- nie zbieramy dokumentów-wszystko mamy. Siłą rzeczy znikają uzyski, utraty-przy tym nawale pracy nie będziecie mieli czasu na przesłuchania.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2016, 9:51

My nie mamy wszystkiego, wszystkie dokumenty niezbędne do przyznania 500+ mają urzędy stanu cywilnego i przez te wydziały powinna być realizowana nowa ustawa.
Elmer, mimo wszystko KP istnieje i ja na tej podstawie odmówię przyjęcia tych obowiązków. Nie ma takiego prawa, które mnie do tego zmusi.
kawa i ciasto

Napisano: 07 sty 2016, 9:51

west pisze:Mi to wszystko nie przeszkadza. Mogę robić zasiłki, mogę robić 500. Będzie lżej- nie zbieramy dokumentów-wszystko mamy. Siłą rzeczy znikają uzyski, utraty-przy tym nawale pracy nie będziecie mieli czasu na przesłuchania.

akurat znikaja uzyski i utraty:(( troche zaszaleli z ta ustawą, można to było wprowadzić zamiast zasiłków rodzinnych , zlikwidować uzyski i utraty - po co to i wtedy tak było by lżej, sami wystapilibyśmy do US i ZUS , KRUS i gotowe:))
Gość

Napisano: 07 sty 2016, 15:27

kawa i ciasto pisze:My nie mamy wszystkiego, wszystkie dokumenty niezbędne do przyznania 500+ mają urzędy stanu cywilnego i przez te wydziały powinna być realizowana nowa ustawa.
Elmer, mimo wszystko KP istnieje i ja na tej podstawie odmówię przyjęcia tych obowiązków. Nie ma takiego prawa, które mnie do tego zmusi.
Jakich dokumentów nie masz? Będziesz miała wszystko co niezbędne do rozpatrzenia wniosku z Empatii, więc bez przesady. Tymbardziej, że jest to powielona ustawa o świadczeniach rodzinnych. Nikt, kto nie pracował przy tym wcześniej nie będzie w stanie się tym zajmować tak z biegu i w takim szybkim terminie, jaki oni wyznaczą.
gośćab

Napisano: 07 sty 2016, 15:30

no to Kawie i ciasto zostanie tylko kawa i suchy chleb. Ciastko zje kto inny
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]