którą decyzję - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 07 mar 2017, 10:41

pani miała decyzje na rodzinne od listopada w styczniu 2017 urodziła kolejne dziecko zmieniłam tamtą decyzję , teraz od marca pani przechodzi za zł za zł którą decyzję mam zmienić 1, 2 czy obie?
zakręcona

Napisano: 07 mar 2017, 11:01

urodziła kolejne dziecko zmieniłam tamtą decyzję""
błąd, miałaś wydać nową decyzję.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 11:06

Ufff ... dzięki Elmer za potwierdzenie. "Młodzi" - czyt. nowi, zmieniają pierwszą decyzję i powiem szczerze, że zaczęłam wątpić w swoje kompetencje :D
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 07 mar 2017, 11:08

a jak pani pobiera rodzinne i przechodzi na urlop wychowawczy to też mam wydać nową i w niej tylko przyznać urlop wychowawczy?
zakręcona

Napisano: 07 mar 2017, 11:15

oczywiście. Wniosek załatwiasz poprzez decyzję. Czyli nowy wniosek, nowa decyzja. Żadne tam zmienianie pierwszej decyzji.
Piszesz po prostu w decyzji, że decyzją z dnia... nr... przyznałaś zasiłek rodzinny, jednak dnia ... Pani... złożyła wniosek o przyznanie....W związku z art. 8 do zasiłku rodzinnego przysługują dodatki Pani wnioskuje o.... Spełnia zapisy ...i takie tam.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 07 mar 2017, 11:49

co wy tu pierdzielicie?? to jest wniosek o zmianę sytuacji życiowej i robimy zmianę decyzji trwającej poprzez dodanie dodatku z tyt urodzenia czy wychowawczego ,a elementy poprzedniej pozostaja bez zmian !!!
Gość

Napisano: 07 mar 2017, 11:50

jesli po urodzeniu dziecka nie zmienimy poprzedniej decyzji to ZR na pierwsze dziecko będzie realizowany z dwóch decyzji, a co za tym idzie wypłacany podwójnie....
Gość

Napisano: 07 mar 2017, 11:52

pierwszym wnioskiem kobieta wnioskuje o rodzinne. Decyzją przyznajesz rodzinne. Drugim wnioskiem wnioskuje o wychowawczy - przyznajesz wychowawczy. To o jakich podwójnych wypłatach gościu gadasz?
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 07 mar 2017, 11:57

ja tez tak myślę przecież jak rodzi trzecie dziecko akturat ta moja pani to jak bym przyznała nową decyzją to na jakiej podstawie dodatek z tytułu wielodzetności jak z tej decyzji wynika że jest jedno dziecko
zakręcona

Napisano: 07 mar 2017, 12:01

w przypadku urodzenia np. trzeciego dziecka jak ty to sobie wyobrażasz????
musi w tabelce wpisać troje dzieci żeby na trzecie była wielodzietność .. a na dwoje starszych już ma porzednią decyzją więc jak nowy wniosek rozpatrzę tylko na to ostatnie to co z wielodzietnościa????
trzeba zmienic poprzednią decyzje i dodac ZR , urodzenie i wielodzietność na trzecie dziecko ,a pozstałe elementy beż zmian bo jak to będzie całkiem nowa decyzja z wpisanymi starszymi dziecmi to bedzie sie realizowała ale ta poprzednia równiez....
jedynym wyjsciem jest zmiana sytuacji życioej bo inaczej będzie bałagan....
w przypadku np. uzyskania dochodu będziesz uchylała dwie decyzje???? przecież wtedy wystarczy tą ostatnią i sprawa załatwiona...
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x