pani miała decyzje na rodzinne od listopada w styczniu 2017 urodziła kolejne dziecko zmieniłam tamtą decyzję , teraz od marca pani przechodzi za zł za zł którą decyzję mam zmienić 1, 2 czy obie?
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
oczywiście. Wniosek załatwiasz poprzez decyzję. Czyli nowy wniosek, nowa decyzja. Żadne tam zmienianie pierwszej decyzji.
Piszesz po prostu w decyzji, że decyzją z dnia... nr... przyznałaś zasiłek rodzinny, jednak dnia ... Pani... złożyła wniosek o przyznanie....W związku z art. 8 do zasiłku rodzinnego przysługują dodatki Pani wnioskuje o.... Spełnia zapisy ...i takie tam.
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
co wy tu pierdzielicie?? to jest wniosek o zmianę sytuacji życiowej i robimy zmianę decyzji trwającej poprzez dodanie dodatku z tyt urodzenia czy wychowawczego ,a elementy poprzedniej pozostaja bez zmian !!!
jesli po urodzeniu dziecka nie zmienimy poprzedniej decyzji to ZR na pierwsze dziecko będzie realizowany z dwóch decyzji, a co za tym idzie wypłacany podwójnie....
pierwszym wnioskiem kobieta wnioskuje o rodzinne. Decyzją przyznajesz rodzinne. Drugim wnioskiem wnioskuje o wychowawczy - przyznajesz wychowawczy. To o jakich podwójnych wypłatach gościu gadasz?
ja tez tak myślę przecież jak rodzi trzecie dziecko akturat ta moja pani to jak bym przyznała nową decyzją to na jakiej podstawie dodatek z tytułu wielodzetności jak z tej decyzji wynika że jest jedno dziecko
w przypadku urodzenia np. trzeciego dziecka jak ty to sobie wyobrażasz????
musi w tabelce wpisać troje dzieci żeby na trzecie była wielodzietność .. a na dwoje starszych już ma porzednią decyzją więc jak nowy wniosek rozpatrzę tylko na to ostatnie to co z wielodzietnościa????
trzeba zmienic poprzednią decyzje i dodac ZR , urodzenie i wielodzietność na trzecie dziecko ,a pozstałe elementy beż zmian bo jak to będzie całkiem nowa decyzja z wpisanymi starszymi dziecmi to bedzie sie realizowała ale ta poprzednia równiez....
jedynym wyjsciem jest zmiana sytuacji życioej bo inaczej będzie bałagan....
w przypadku np. uzyskania dochodu będziesz uchylała dwie decyzje???? przecież wtedy wystarczy tą ostatnią i sprawa załatwiona...