Proszę o odpowiedź bo znam oczywiście dwie szkoły w tym temacie.
Którą decyzje zmieniacie teraz przy zmianie zasiłku stałego - pierwotną czy ostatnią.
Klient przyznany miał zasiłek stały wieki temu decyzją o numerze np. GOPS.05.2004. Potem były kolejne zmiany i np. ostatnia decyzja ma numer GOPS.08.2012. Zawsze robiliśmy tak, że przy kolejnej decyzji zmienialiśmy tą ostatnią czyli GOPS.08.2012. Ale kiedyś byłam na mądrym szkoleniu, gdzie prowadzący stwierdził, że mamy zmienić tą pierwotną czyli GOPS.05.2004. Ale w takim razie co z tymi następnymi. Czy mam w postanowieniu napisać, ze zmieniam decyzję GOPS.05.2004 z późniejszymi zmianami.
którą decyzję zmienić ???
Re: którą decyzję zmienić ???
Zmieniasz matkę i wszystkie po drodze i wszystkie wymieniasz w najnowszej decyzji
a ja zmieniam ostatnią i nikt mi tego póki co nie zakwestionował 

Pierwszą - przyznająca.
Zmiana tak jakby się nakłada na pierwszą, która zmienia swoją treść - sentencję - od pewnego okresu tj. Od dnia zmiany.
Tak jakby dopisywać w pierwszej kolejne punkty sentencji. Każdy dopisek to zmiana ale wciąż pierwsza jest tą główną.
Lepiej wytłumaczyć nie potrafię.
Ps. A ja zmieniam pierwszą i też mi tego nikt nie zakwestionował
Zmiana tak jakby się nakłada na pierwszą, która zmienia swoją treść - sentencję - od pewnego okresu tj. Od dnia zmiany.
Tak jakby dopisywać w pierwszej kolejne punkty sentencji. Każdy dopisek to zmiana ale wciąż pierwsza jest tą główną.
Lepiej wytłumaczyć nie potrafię.
Ps. A ja zmieniam pierwszą i też mi tego nikt nie zakwestionował

Oprócz którą decyzję zmienić ??? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Pilne.
dzierżawa
potrącenia ze stałego
dziecko zza granica
Bezpieczeństwo
kto prowadzi procedurę nk
Błedne naliczenie z. okresowego - jak w pomoście??
okresowy do okresowego
dzienny dom pobytu
Dożywianie
Magisterka z pracy socjalnej
dopłaty dla rolników liczymy jako dochód?
gosp. rolne
PCPR plan pracy z rodziną???
zwrot za posiłki
decyzja zmieniajaca dps