która gmina powinna umieścić i dlaczego

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Gość

która gmina powinna umieścić i dlaczego

Post autor: Gość »

opiekun prawny osby ubezwłasnowolnej zameldowany jest na terenie gminy O, natomiast osoba ubezwłasnowolniona na terenie gminy B, przesłano dokumenty
Gość

Re: która gmina powinna umieścić i dlaczego

o umieszczenie w dps która gmina powinna umieszczać i od której żądać odpłatności
male

Post autor: male »

Gmina opiekuna prawnego. Takie były rozstrzygnięcia SKO w kwestii gminy właściwej.
Aniczka

Post autor: Aniczka »

Art. 27 kodeksu cywilnego: Miejscem zamieszkania osoby pozostającej pod opieką jest miejsce zamieszkania opiekuna. Zatem kieruje Gmina opiekuna prawnego, ona też płaci
m-ka

Post autor: m-ka »

tak jak wyżej , miałam identyczną sytuację i płacę za DPS gdzie mieszka opiekun osoby ubezwłasnowolnionej
Gość

a macie możliwość sciągnięcia z opiekuna kosztów dopłąty do dps, albo od męża osoba ubezwłąsnowolnionej jak mam to zrobić
...

Post autor: ... »

odesłać dokumenty do gminy opiekuna prawnego, niech oni umieszczają
Gość

no ja jestem właśnie gmina opiekuna prawnego i nie chciałabym jako gmina płacić z ate osoby no ale musze, chciałabym jakoś sciągnąć odpłątność tylko jak i o od kogo od męża tej kobiety czy od opiekuna prawnego.
ODPOWIEDZ