która gmina powinna umieścić i dlaczego
która gmina powinna umieścić i dlaczego
opiekun prawny osby ubezwłasnowolnej zameldowany jest na terenie gminy O, natomiast osoba ubezwłasnowolniona na terenie gminy B, przesłano dokumenty
Re: która gmina powinna umieścić i dlaczego
o umieszczenie w dps która gmina powinna umieszczać i od której żądać odpłatności
Gmina opiekuna prawnego. Takie były rozstrzygnięcia SKO w kwestii gminy właściwej.
Art. 27 kodeksu cywilnego: Miejscem zamieszkania osoby pozostającej pod opieką jest miejsce zamieszkania opiekuna. Zatem kieruje Gmina opiekuna prawnego, ona też płaci
tak jak wyżej , miałam identyczną sytuację i płacę za DPS gdzie mieszka opiekun osoby ubezwłasnowolnionej
a macie możliwość sciągnięcia z opiekuna kosztów dopłąty do dps, albo od męża osoba ubezwłąsnowolnionej jak mam to zrobić
odesłać dokumenty do gminy opiekuna prawnego, niech oni umieszczają
no ja jestem właśnie gmina opiekuna prawnego i nie chciałabym jako gmina płacić z ate osoby no ale musze, chciałabym jakoś sciągnąć odpłątność tylko jak i o od kogo od męża tej kobiety czy od opiekuna prawnego.
Oprócz która gmina powinna umieścić i dlaczego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ZESZYT WYJŚĆ
Zailek okresowy a nowy zasiłek staly
Podanie 30 września wywiad W październiku
zasiłki stałe, aktualizacje wywiadów
nowe kryterium
Zasiłki stałe po zm. kryetrium
nowa podstawa prawna?
pisma od wojewodów
Kwalifikacje pracownika socjalnego
kto wie?
Klient nie chce współpracować
jakie kryterium