Witam. Czy jest tu jakiś OPS, na którego scedowano problem węgla preferencyjnego, który został niesprzedany przez Urząd Gminy? Mamy taki problem, że u nas zostało kilka ton tego węgla, a władza podjęła decyzję, że mamy go rozdysponować wśród naszych podopiecznych. Tylko jak? Zasiłek celowy w formie rzeczowej? Czy ktoś ma podobny problem? Prosimy o podpowiedzi.
Zostało gminie kilka ton węgla, GOPS został obdarowany. Myślimy rozdać go np po 1t wśród najbardziej potrzebujących, chcemy to zrobić protokołem bez decyzji i pomostu. Tylko nie wiem jak to się ma wtedy do ZONE. Myśleliśmy też przyznać to w formie zasiłku celowego w formie rzeczowej ale nie wiem jak to zrobić w pomoście
W pomoście jest prosto, z listy świadczeń wybierasz Pomoc rzeczowa - inna pomoc rzeczowa i na etapie wprowadzania decyzji wybierasz opał, my przerobiliśmy to ale do zone nikt nie wprowadzał, a protokół raczej nie przejdzie i my i ościenne gminy robiły celówki
W pomoście jest prosto, z listy świadczeń wybierasz Pomoc rzeczowa - inna pomoc rzeczowa i na etapie wprowadzania decyzji wybierasz opał, my przerobiliśmy to ale do zone nikt nie wprowadzał, a protokół raczej nie przejdzie i my i ościenne gminy robiły celówki