L4 umowa zlecenie

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
grzesu3
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

L4 umowa zlecenie

Post autor: grzesu3 »

Witam.
Mam Panią zatr. na umowę zlecenie do 30.06.2020r, brak dobrowolnej składki chorobowej. Pani ma zwolnienie na 2 miesiące. Żadnych świadczeń z ZUS mieć nie będzie to jasne. Pytam czy nie będzie miała problemów z wizytami u specjalisty lekarza. Ja mam pewnie puszczać RCA z zerem. Czy to będzie OK :)
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: L4 umowa zlecenie

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Nie będzie problemu, bo cały czas jest zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego nawet jeśli składki nie są płacone. I owszem, puszczasz RCA z zerem, przy weryfikacji dokumentu będzie pewnie informacja, że masz kwotę podstawy inną niż w zeszłym miesiącu, ale to nic nie szkodzi.
grzesu3
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: L4 umowa zlecenie

Post autor: grzesu3 »

Paulinka z GOPSu pisze: 10 mar 2020, 13:30 Nie będzie problemu, bo cały czas jest zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego nawet jeśli składki nie są płacone. I owszem, puszczasz RCA z zerem, przy weryfikacji dokumentu będzie pewnie informacja, że masz kwotę podstawy inną niż w zeszłym miesiącu, ale to nic nie szkodzi.
Dziękuję
ODPOWIEDZ