leczenie odwykowe - kontrakt A czy B? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 gru 2016, 14:55

Pomyślałem o cz.A ale osoba jest bezrobotną w szczególnej sytuacji więc może jednak B?
Xman

Napisano: 20 gru 2016, 13:15

Część A kontraktu zawierasz, jeżeli chcesz rozwiązać jakiś problem w rodzinie, osoby, czyli podjęcie leczenia jak najbardziej.
Część B kontraktu zawieramy przy realizowaniu projektów dla osób bezrobotnych z odpowiednim profilem aktywności (o czym mówi ustawa o promocji zatrudnienia).
xp64

Napisano: 20 gru 2016, 13:28

Cześć B oczywiście może być użyta w realizowaniu projektów (w połączeniu z przepisami ustawy o promocji zatrudnienia) ale na bank możesz jej używać po prostu dla osób będących w szczególnej sytuacji na rynku pracy (wg ustawy o promocji zatrudnienia) bez żadnych projektów np. jeśli chcesz aby dana osoba poszukiwała pracy lub wzięła udział w jakimś szkoleniu (nieprojektowym).
Powodem mojego pytania jest raczej - jak bardzo obligatoryjny jest zapis w cz. B że dotyczy osób w szczególnej sytuacji na rynku pracy - czy aby nie oznacza to że nie mogę użyć cz. A do leczenia odwykowego jeśli osoba jest w szczególnej sytuacji na rynku pracy? (bo dla nich są tylko cz. B?)
Xman

Napisano: 21 gru 2016, 11:02

Mnie uczyli że z osobami uzależnionymi nie robi się kontraktów na leczenie. Mała szansa powodzenia.
wonda

Napisano: 21 gru 2016, 12:14

Jakby nie patrzeć to ogólnie wszystkie kontrakty mają niezbyt wysokie szanse powodzenia.
Xman

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x