Lewactwo opluwa Polskę - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 lip 2016, 8:35

Lewactwo nadal opluwa Polskę i Polaków w zagranicznych mediach:

"Także Fox News, amerykańska konserwatywna telewizja, tym razem się nie popisała. "W przeciwieństwie do swojego najdroższego syna, którego ten wschodnioeuropejski kraj wysłał do Watykanu, Franciszek został powitany chłodno" - poinformowała swoich widzów. Według Fox News papież Franciszek jest dla Polaków "zbyt liberalny", a do tego jego opinie sprzeczne są "z konserwatywnymi poglądami obecnych rządów PiS".

Pewnym wyjaśnieniem twierdzeń Fox News jest fakt, że dziennikarz tej stacji powołuje się m.in. na... Adama Szostkiewicza z postkomunistycznej "Polityki". W materiale zacytowana jest absurdalna wypowiedź Szostkiewicza, który mówi, że "Franciszek jest postrzegany [w Polsce] jako ktoś obcy, z kim Polacy nie czują związku". Cytowany jest też nagłówek "Gazety Wyborczej": "Papież, niewygodny gość". A także zupełnie już groteskowe słowa antyklerykalnej dziennikarki tej gazety: "Nikt tu nie czeka na papieża". ..."
tito

Napisano: 29 lip 2016, 9:34

Na szczęście papież Franciszek pełen pokory - czyni cuda - robi dobrą robotę
na wzór - kolokwialnie mówiąc "psy szczekają, karawana idzie dalej"
Piękne wysąpienie i przemowa paieża Franciszka w Częstochowie jest najlepszym dowodem na to jak bardzo potrzebnym GOŚCIEM jest Papież Franciszek.

Papieżu Franciszku dziękuję Ci za to, że zechciałeś przybyć do mnie, starej ( nie wiekiem ale duchem ) upadłej (nie mentalnie, ale poprzez poddanie się mobbingowi ) kobiecie.
Odczuwam Twój przyjazd bardzo osobiście bo tak jak Ty Franciszku pokazujesz pokorę Jezusa Chrystusa w naśladowaniu Jego tak ja dzięki Tobie odzyskuję sily aby wstać po raz kolejny i stanąć na rowne nogi z wiarą pokonując problemy.
Papieżu Franciszku wiedz o tym, że uważam Twoje poświęcenie za akt laski dla mnie i mojej Rodziny.
Dziękuję Bogu za tą łaskę, będę się modliła za to abym mogła się Tobie zrewanżować wizytą do Watykanu dzięki wsparciu ( pracy i wytrwałości), które Ty mi dodając energii wskazaleś
Dziękuję - pracownik socjalny
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 29 lip 2016, 14:02

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41