liczba osób/dochód
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
liczba osób/dochód
temat juz był - jak robicie w sytuacji gdy we wniosku jest 5 osob a na wydatkach ze spółdzielni 6 osb (roznica wynika z przeprowadzki syna)?
Czy stypendium wyplacane przez PUP w związku z rozporzeciem studiow podyplomowych wliczacie w dochod? według mnie nie ale.... zawsze ta mała watpliwosc jest
Czy stypendium wyplacane przez PUP w związku z rozporzeciem studiow podyplomowych wliczacie w dochod? według mnie nie ale.... zawsze ta mała watpliwosc jest
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: liczba osób/dochód
koszty wyliczamy w oparciu o dokumenty potwierdzone i wystawione przez zarządcętemat juz był - jak robicie w sytuacji gdy we wniosku jest 5 osób a na wydatkach ze spółdzielni 6 osb (roznica wynika z przeprowadzki syna)?
nie mamy uprawnień żeby modyfikować [przeliczać ] kwoty wydatków na własną rękę
wg mnie też nie ale pewności nie mam i brak czasu żeby dokładnie sprawdzićCzy stypendium wyplacane przez PUP w związku z rozporzeciem studiow podyplomowych wliczacie w dochod? według mnie nie ale.... zawsze ta mała watpliwosc jest

-
- Referent
- Kontakt:
jesli chodzi o stypendium to juz znalazłam, wliczamy w dochód bo stypendium przyznane na podstawie art.42a ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Wymienione jest w u. ś.r.brodafix pisze: 30 gru 2022, 12:40koszty wyliczamy w oparciu o dokumenty potwierdzone i wystawione przez zarządcętemat juz był - jak robicie w sytuacji gdy we wniosku jest 5 osób a na wydatkach ze spółdzielni 6 osb (roznica wynika z przeprowadzki syna)?
nie mamy uprawnień żeby modyfikować [przeliczać ] kwoty wydatków na własną rękę
wg mnie też nie ale pewności nie mam i brak czasu żeby dokładnie sprawdzićCzy stypendium wyplacane przez PUP w związku z rozporzeciem studiow podyplomowych wliczacie w dochod? według mnie nie ale.... zawsze ta mała watpliwosc jest![]()
Natomiast jesli chodzi o liczbe osob to niby przyjmuje sie tak jak oswiadcza wnioskodawca a w wydatkach taka liczbe osob przyjmuje sie jak przedstawia dokument, zawsze co do tego mam wątpliwości
-
- Referent
- Kontakt:
pilna sprawa - wnioskodawca złozyl do deklaracji dokumenty potwierdzające dochód natomiast jednego z tych dochodów nie uwzględnił w deklaracji z uwagi na fakt, że bnie godzi się na ujęcie tego do dochodu. Jaką praktykę macie, na podstawie tego dokumentu wliczacie do dochodu przy obliczenaich dodatku mimo ze nie ujete w deklaracji?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
jeśli dochód należy wliczyć to możesz przyjąć z dokumentu jeśli jest wystawiony prawidłowopilna sprawa - wnioskodawca złozyl do deklaracji dokumenty potwierdzające dochód natomiast jednego z tych dochodów nie uwzględnił w deklaracji z uwagi na fakt, że bnie godzi się na ujęcie tego do dochodu. Jaką praktykę macie, na podstawie tego dokumentu wliczacie do dochodu przy obliczenaich dodatku mimo ze nie ujete w deklaracji?
jak się gość nie zgadza to niech składa odwołanie
-
- Referent
- Kontakt:
brodafix pisze: 09 sty 2023, 11:23jeśli dochód należy wliczyć to możesz przyjąć z dokumentu jeśli jest wystawiony prawidłowopilna sprawa - wnioskodawca złozyl do deklaracji dokumenty potwierdzające dochód natomiast jednego z tych dochodów nie uwzględnił w deklaracji z uwagi na fakt, że bnie godzi się na ujęcie tego do dochodu. Jaką praktykę macie, na podstawie tego dokumentu wliczacie do dochodu przy obliczenaich dodatku mimo ze nie ujete w deklaracji?
jak się gość nie zgadza to niech składa odwołanie
zastanawiam sie czy nie powinnam wezwac do uzupełnienia brakow w deklaracji tj. tego dochodu? mam prośbe o przeslanie wzoru ogolnej decyzji o przyznanie dodatku mieszkaniowego na adres [email protected]
-
- Podinspektor
- Kontakt:
takzastanawiam sioe czy nie powinnam wezwac do uzupełnienia brakow w deklaracji tj. tego dochodu?
-
- Referent
- Kontakt:
mam jeszcze jedno pytanko, czy do decyzji załączacie karte obliczeniową? u nas wydajemy decyzje a do decyzji dajemy karte obliczeniowa (z programu). Przejęłam dodatki po poprzedniczce która w ten sposob robila a ja zastanawiam sie czy to nie zmienic i w jednej decyzji wszystko zawrzecbrodafix pisze: 09 sty 2023, 11:53takzastanawiam sioe czy nie powinnam wezwac do uzupełnienia brakow w deklaracji tj. tego dochodu?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
u nas nie ponieważ w uzasadnieniu jest wszystko ładnie opisaneu nas wydajemy decyzje a do decyzji dajemy karte obliczeniowa (z programu)

-
- Referent
- Kontakt:
u nas jest sporo dodatkow i ciezko ogarnac byłoby zeby wpisywac wszystko z osobna
Oprócz liczba osób/dochód - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Cena kWh od 1 stycznia 2023 r. Podstawa Prawna
wyliczenie dodatku
Decyzje z mocą wsteczną
fundusz inwestycyjny
Rejestracja w PUP.
Nierejestrowaną działalność gospodarcza.
Dodatek mieszkaniowy a data stempla pocztowego na wniosku.
niższa niż 0,5% kwoty przeciętnego wynagrodzenia w gosp.nar.
DM a 40 zł na zapewnienie zakwaterowania Ukraince
brak tytułu
podpowiedzcie jak podstawa prawna
umowa użyczenia
podstawa prawna
od 1.1.2023 stawka 1kWh = 0,7315
Jeszcze jedno pytanko
Pomóżcie