nie masz za co dziękować bo odpowiedź to same bdzury
po pierwsze odpowiadający odnosząc się do art 42 kp zapomniał, że ustawa o pracownikach samorządowych zawiera szczególne regulacje dot. możliwości zamiany stanowiska.
Po drugie cytowana ustawa o tzw. zwolnieniach (pogrubiony ust 4 )może mieć zastosowanie o ile ten pracownik na samodzielnym stanowisku jest m.in w ciąży albo podlega ochronie przedemerytalnej.
W przypadku takich pracowników pracodawca może dokonać jedynie wypowiedzenia zmieniającego (nie może być zwolniony)
Odnosząc się do pytania o odprawę przy wypowiedzeniu zmieniającym - odprawa nie będzie się należała jeżeli zmiana warunków pracy nie będzie znacząco niekorzystna dla pracownika - tego nie wyczytasz w ustawie to wynika z orzecznictwa
Likwidacja stanowiska pracy - przeniesienie na inne stanowisko
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kierownik MOPS
- Kontakt:
Re: Likwidacja stanowiska pracy - przeniesienie na inne stanowisko
Witam, mam ten sam problem dziewczyną która zajmuje się dodatkami osłonowymi i archiwum i nie wiem na jakie stanowisko ją przenieść i czy to już z dniem 1 czerwca bo przecież do końca roku mogą być koordynacje itp. Proszę o odpowiedź pozdrawiam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/Sr
- Kontakt:
Czy likwidacja etatu jest tylko w przypadku danego stanowiska. Mam 2 osoby na świadczeniach rodzinnych i wychowawczych 1 inspektor 1 referent. Referent się zwalnia sama choć i tak była teoretcznie do zwolnienia czy mogę zlikwidowac jej etat jesli nie chce nikogo przyjmowac.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
tak można zmniejszyć ilość etatów by nie było wakatów na wolne stanowiska, niektórzy zmieniają zapisy w regulaminie organizacyjnym co mi się bardzo podoba bo wiadomo ile jest etatów w danym referacie
Oprócz Likwidacja stanowiska pracy - przeniesienie na inne stanowisko - Kadry przeczytaj również:
nagroda jubileuszowa a dodatek specjalny
Pracownik socjalny a druga praca
wymiar urlopu
Brak kierownika klubu senior+ jak to rozwiązać?
pomocy, jubileusz?
śwadectwo pracy
ryczałt samochodowy dla pracowników socjalnych
Wzór umowy zlecenia dla opiekunki domowej
woda dla pracownika socjalnego i asystenta rodziny
zatrudnienie księgowej
zwolnienie lekarskie nie naszego prac.
Dodatkowy urlop dla pracownika socjalnego
dodatkowy urlop
pismo o nabyciu dodatkowego urlopu pracownika socjalnego
Nagroda jubileuszowa - kiedy wypłacić
zmiany - pracownik socjalny ocena