Literówka w danych

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
marzena123
Stażysta
Zajmuję się: KDR, DM
Kontakt:

Literówka w danych

Post autor: marzena123 »

Podczas wprowadzania danych zdarzyła mi się literówka. W imieniu osoby, dla której ma być przyznana karta zamiast "Ł" wpisałam "L". Wniosek już zatwierdziłam, karta elektroniczna już jest wydana, natomiast na szczęście nie wysłałam zamówienia do producenta. Jak mogę naprawić ten błąd na tym etapie? danych osoby edytować nie mogę...czy mogę np anulować kartę i wprowadzić wniosek po prostu od nowa ? Proszę o odp
ania4321
Praktykant
Zajmuję się: KDR/ŚW/ŚR
Kontakt:

Re: Literówka w danych

Post autor: ania4321 »

Podbijam pytanie. Anulowałam kartę z błędnym imieniem jednego członka rodziny. Zastanawiam się co z innymi członkami, czy też anulować i wprowadzić wniosek jeszcze raz? Proszę o odpowiedź.
marzena123
Stażysta
Zajmuję się: KDR, DM
Kontakt:

Post autor: marzena123 »

ania4321 pisze: 16 lut 2022, 14:31 Podbijam pytanie. Anulowałam kartę z błędnym imieniem jednego członka rodziny. Zastanawiam się co z innymi członkami, czy też anulować i wprowadzić wniosek jeszcze raz? Proszę o odpowiedź.
Zrobiłam w końcu tak,że unieważniłam kartę (powód wybrałam konieczność wydania nowej karty) i wprowadziłam cały wniosek od nowa. Nie wiedziałam co innego wymyślić. I karta jest już w produkcji ( w tym wniosku była tylko jedna karta dla matki dorosłych już dzieci)
Zbychu64
Stażysta
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami
Kontakt:

Post autor: Zbychu64 »

Zrządzanie Kartami znaleźć Kartę z błędem -anulować kartę powód -błąd urzędnika Potem anulowaną Kartę znaleźć w zakładce zarządzanie Kartami zaznaczyć i wybrać przycisk-"zamów ponownie" pojawi się pytanie o zmianę danych na Karcie "tak" i poprawić błąd lub błędy i złożyć zamówienie.
saska
Praktykant
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: saska »

Zbychu64 pisze: 01 mar 2022, 15:45 Zrządzanie Kartami znaleźć Kartę z błędem -anulować kartę powód -błąd urzędnika Potem anulowaną Kartę znaleźć w zakładce zarządzanie Kartami zaznaczyć i wybrać przycisk-"zamów ponownie" pojawi się pytanie o zmianę danych na Karcie "tak" i poprawić błąd lub błędy i złożyć zamówienie.

Ja też zrobiłam literówkę tylko, że u mnie już karta przyszła, czy również robię tak jak jest napisane powyżej, czy inna procedura? Pomóżcie...
ODPOWIEDZ