pracownica od początku lipca jest na zwolnieniu z kodem B. za pierwsze 14 dni wypłaciłam jej wyngrodzenie za czas choroby, a dalej zasiłek chorobowy wypłaca jej ZUS(zatrudniam 5 osob). wynagrodzenie pracownicy składa się z zasadniczego i stazowego - za cały miesiąc na zwolnieniu lekarskim wypłacam tylko stazowe(nie pomniejszane za czas choroby).
dziś 4 wrezsnia pracownica urodziła dziecko. jakich dokumentów potzrebuje od niej, co przesłac do zusu i jak będzie wyglądac jej pensja za wrezsien?
składniki wynagrodzenia nie zmnieniły sieod początku 2013r. :
zasadnicze:1234
stazowe: 98,72
macierzyński
Re: macierzyński
dlaczego tylko za 14 dni? przecież wynagrodenie chorobowe należy się 33 dni!!!
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
też mnie zastanowiło dlaczego 14dni??
oryginał aktu urodzenia, ZUS-Z3, prośba pracownicy o udzielenie urlopu macierzyńskiego (jeżeli korzysta z wszystkich to najlepiej prośba o wszystkie urlopy), oświadczenie ojca dziecka o nie korzystaniu z urlopu macierzyńskiego i ty tych wszystkich dodatkowych o które wnioskuje matka dziecka
oryginał aktu urodzenia, ZUS-Z3, prośba pracownicy o udzielenie urlopu macierzyńskiego (jeżeli korzysta z wszystkich to najlepiej prośba o wszystkie urlopy), oświadczenie ojca dziecka o nie korzystaniu z urlopu macierzyńskiego i ty tych wszystkich dodatkowych o które wnioskuje matka dziecka
proszę o wyjasnienie jak bedzie wyglądac pensja pracownicy za wrzesiń
do 3 wrezsnia jest na zwolnieniu lekarskim (ja wypłacałam tylko stazowe niepotrącane za chorobę)
od 4 wrezsnia na urlopie macierzyńskim
do 3 wrezsnia jest na zwolnieniu lekarskim (ja wypłacałam tylko stazowe niepotrącane za chorobę)
od 4 wrezsnia na urlopie macierzyńskim
Oprócz macierzyński - Księgowość przeczytaj również:
odpis na ZFŚS na 2015 rok
Opłata komornicza Burmistrz czy MOPS ?
staż pokl
CHOROBOWE
ryczałt dla asystenta
zakup środka trwałego
opłaty zastępcze za DPS
nadpłata w Zus
Księgowość fundacji i stowarzyszeń działających w pomocy spo
termin płatności a składki zus