Mądre głowy gdzie to posłać

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
MARABUT

Mądre głowy gdzie to posłać

Post autor: MARABUT »

Witam piszę wniosek o rozstrzygnięcie sporu o właściwość miejscową organu pomiędzy moim ośrodkiem a ośrodkiem w innym wojewódzctwie więc są dwa organy wyższego stopnia SKO nad moim ośrodkiem i SKO nad ośrodkiem w innym wojewódzctwie moje pytanie gdzie mam posłać wniosek o rozstrzygnięcie sporu???
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Mądre głowy gdzie to posłać

Post autor: de Charette »

kpa
rt. 22. § 1. Spory o właściwość rozstrzygają:

1) między organami jednostek samorządu terytorialnego, z wyjątkiem przypadków określonych w pkt 2-4 - wspólny dla nich organ wyższego stopnia, a w razie braku takiego organu - sąd administracyjny;

2) między kierownikami służb, inspekcji i straży administracji zespolonej tego samego powiatu, działających w imieniu własnym lub w imieniu starosty - starosta;

3) między organami administracji zespolonej w jednym województwie niewymienionymi w pkt 2 - wojewoda;

4) między organami jednostek samorządu terytorialnego w różnych województwach w sprawach należących do zadań z zakresu administracji rządowej - minister właściwy do spraw administracji publicznej;

5) (uchylony)

6) między wojewodami oraz organami administracji zespolonej w różnych województwach - minister właściwy do spraw administracji publicznej;

7) między wojewodą a organami administracji niezespolonej - minister właściwy do spraw administracji publicznej po porozumieniu z organem sprawującym nadzór nad organem pozostającym w sporze z wojewodą;

8) między organami administracji publicznej innymi niż wymienione w pkt 1-4, 6 i 7 - wspólny dla nich organ wyższego stopnia, a w razie braku takiego organu - minister właściwy do spraw administracji publicznej;

9) między organami administracji publicznej, gdy jednym z nich jest minister - Prezes Rady Ministrów.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
MARABUT

Post autor: MARABUT »

ELMER tyle to ja też wiem to jeszcze powiedz mi do którego sądu administracyjnego?? bo też są dwa jeden nad moim SKO drugi nad ICH SKO i co gdzie posłać??/
Gość

Post autor: Gość »

Ktoś jeszcze ma pomysł?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

jak ty posyłasz to do twojego