spłata z US

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
jann

spłata z US

Post autor: jann »

pracuje w sygnity
US przekazała kwotę na poczet FA z TW

chce rozksięgować to na dany TW
- poszukałam TW
- wpłata z US
- wskazuje należność głowną gdzie ma zaliczyć
pozycja ma status zrealizowana częściowo windykacja gdyż były juz kiedyś wpłaty ale jeszcze pozostało do spłaty
- robię dodaj i wpisuje kwotę
- pojawia się komunikat kwota spłaty przekracza zadłużenie
nie jest tak jednak bo tam jest do spłaty 1200 zł a do tej pory spłacono tylko 250 zł a teraz jest 150 zł więc w sumie 400 zł

co robię nie tak?
jann

Re: spłata z US

Post autor: jann »

jann pisze:pracuje w sygnity
US przekazała kwotę na poczet FA z TW

chce rozksięgować to na dany TW
- poszukałam TW
- wpłata z US
- wskazuje należność głowną gdzie ma zaliczyć
pozycja ma status zrealizowana częściowo windykacja gdyż były juz kiedyś wpłaty ale jeszcze pozostało do spłaty
- robię dodaj i wpisuje kwotę
- pojawia się komunikat kwota spłaty przekracza zadłużenie
nie jest tak jednak bo tam jest do spłaty 1200 zł a do tej pory spłacono tylko 250 zł a teraz jest 150 zł więc w sumie 400 zł

co robię nie tak?
dodam jeszcze że ten komunikat pojawia sie tylko w TW gdzie juz kiedyś robiłem wpłaty z US, te TW gdzie pierwszy raz wpisuje wpłatę z US idą dobrze
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: spłata z US

Post autor: bryłka »

tez mam sygnity, wybieram dłuznika, lista wyplaconych pozycji, FA, wprowadzam zwrot z US, należność główna odsetki, koszty upomnienia i koszty komornicze tak jak podzielił US i wybieram odpowiednią decyzję zwrotową. moze wybierasz nie tą decyzje?
ODPOWIEDZ