Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa ma w placówce umieszczone małoletnie cudzoziemskie dziecko? Jakie dokumenty trzeba zebrać? kto finansuje pobyt takiego dziecka w placówce itp.?
Pozdrawiam
Czemu pytasz na forum? Już pisałem Ci co masz zrobić. Zadzwoń do swojeo urzędu wojewódzkiego do wydziału rodziny i polityki społecznej. Powinni Ci udzielić wszelkich informacji. Przecież to do nich będziesz składała wniosek o kasę za dziecko cudzoziemskie a później go rozliczała. Polska to dziwny kraj i w każdym województwie może być inaczej. Ja przez 4 lata robiłem tak, jak to opisałem. Było OK.Paulinapcpr pisze:Najważniejsze dokumenty już mamyjak to jest dokładnie z finansowaniem?
Czy to prawda, że Wojewoda ponosi koszty od dnia umieszczenia w placówce do dnia poprzedzającego dzień złożenia wniosku do Urzędu ds. Cudzoziemców o udzielenie ochrony międzynarodowej, a z dniem złożenia wniosku przez cudzoziemca do Urzędu ds. Cudzoziemców o udzielenie ochrony międzynarodowej koszty ponosi Urząd ds. Cudzoziemców?
I dopóki dziecko jest w placówce interwencyjnej to Urząd ds. Cudzoziemców ponosi koszt a jeżeli przeniesiemy go na miejsca socjalizacyjne to znowu płaci wojewoda? nie mogę nigdzie znaleźć takiego przepisu