Mam leki do oddania za darmo - niewydolnośc oddechowa - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 kwie 2011, 11:57

Witam,
proszę o poradę pracowników socjalnych.

Mam do oddania za darmo leki na receptę dla chorego z niewydolnością oddechową np POCHP lub inny powód niewydolności, gdyż leczenie i tak podobne.

Otóż zmarła moja mama, która miała POCHP. Leczyła sie długo i z tą chorobą raczej pobiła statystyki długości życia. Lecz przyszedł czas i zmarła. Mama zawsze kupowała sobie leki na zapas, żeby na pewno nie zabrakło itp. I ten zapas został. Są to leki z terminem przydatności do 20012 - 14 r. Opakowania nienaruszone oczywiście. Z danego leku kilka opakowań, bo jak pisałam : to zapas.
Są to leki na receptę o silnym i skutecznym działaniu. Wiem, ze wachlarz leków na niewydolność oddechową wcale nie jest taki duży i chorzy często mają zapisane to samo.
Żali mi wyrzucić te leki lub oddać do apteki do utylizacji, bo może być ktoś chory, co nie ma kasy na leki i te leki bardzo by wspomogły tę osobę na jakiś czas.
Jednocześnie, musiałby byc to osoba, która ma przepisane przez lekarza dokładnie TE leki i w TYCH , a nie innych dawkach, żeby sobie kto krzywdy nie zrobił.

Nie moge oddać tych leków ot tak, bez zadnej recepty itp. Najchetniej, to bym oddała do jakiegoś lekarza z Pomocy Społecznej lub Hospicjum. Z drugiej strony ten lekarz też nie ma 100% gwarancji, co tam w srodku jest, bo ja nie apteka.
Nie wiem, czy mozna cos rozsądnego z tym fantem zrobić?
Co radzicie ?
~basienka

Napisano: 09 maja 2011, 15:40

ja przekazałam pielęgniarce środowiskowej a ona wspólnie z lekarzem przekazała chorym
~pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x