Mam ogromny problem wszczęcie zakończenie i decyzja o domowe - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 02 mar 2018, 17:48

Dzień dobry.

Popełniłem błąd o którym wiem i pytam o radę. ;)
Dłużnik alimentacyjny po raz czwarty napisał o rozłożenie na raty i ułożenie odsetek. Rozpoczęłam procedurę wczescie, puściłam na wywiad, potem do dyrekcji o decyzję zakończyłem i wydałem decyzję odmawiam rozłożenia na raty i odmawiam umorzenia gdyż się nie wywiązł z niczego.
Wszystko było by dobrze gdyby nie to że jak nigdy się nie odwołała tak wiem że teraz to zrobi.
A ja zrobiłam tam błąd, nie zachowałem terminów Kpa... Wszczęła 23 stycznia on odebrał 2 lutego a ja 2 lutego zakończyłem. Zmylil mnie wywiad, gdyż drugiego go dostałam od pracownika a zapomniałam o wczescie i tego dnia zakończyłem. Wiedziałam o tym zaraz jak zakończyłam ale koło poszło więc trudno.
Zatem moje pytanie brzmi
Czy mogę te jego pismo potraktować jako wszczęcie?? Nie uwzględniając mojego?? Tylko moje zakończenie zwrotną z zakończeniem i decyzja odmowa.

Help...
fundusz11/11
Stażysta
Od: 30 sty 2018, 11:26
Zajmuję się: Funduszem alimentacynym

Napisano: 05 mar 2018, 8:52

wszczęcie postępowania to pismo dłużnika o rozłożenie na raty.

'Rozpoczęłam procedurę wczescie" - to masz dwa wszczęcia zrobione.
"puściłam na wywiad" - puścić to wiesz kto się może. Wywiadu (środowiskowego) to się nie robi. Brak podstawy prawnej.
"odmawiam rozłożenia na raty i odmawiam umorzenia gdyż się nie wywiązł z niczego" - odmowa rozłożenia na raty to ok, ale odmowa umorzenia odsetek to babol. Brak podstawy do odmowy, tutaj albo umorzenie postępowania, albo odmowa wszczęcia. A tak na marginesie to z czego on się miał wywiązać?

Wszczęciem postępowania jest jego prośba.
Na marginesie doda, że normalnie to wszczęciem postępowania nie jest przez ciebie zrobienie pisma tylko doręczenie je stronie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x