Zrobić kartę informacyjną i opisać sytuacje materialna rodziny. Jak trudna sytuacja możesz wnioskować o np. umorzenie częsci kwoty mandatu ( mamy takie prawo)
Powiem tak: z mojego doświadczenia jako kurator mam zawsze paru chłopaków po tak zwanej \" 18\" jazda po pijaku rowerem motorem, samochodem , rozbicie szyb wystawowych, dewastacja przystanków komunikacji miejskiej..itd
jestem za karą a nie za żadną zniżką czy umorzeniem. to nauka dla młokosa i rodziców,.
Ps, a czy mógłbyś dla zaspokojenia mojej ciekawości podać, z jakiego dokładnie paragrafu został ukarany? Bo zakładam, że masz tą informację jakoś potwierdzoną i nie bazujesz wyłącznie na tym, co chłopaki Ci mówi... Pytam, bo przeglądam taryfikator i nie widzę, na jakiej podstawie można dać 600 zł i 6 punktów za pisk opon na parkingu.
Nie nakręcajcie się niepotrzebnie. Przyszło pismo jak pisze na wstępie - ps - więc trzeba odpisać.
Odpis - opinia -to karta informacyjna o sytuacji materialnej rodziny.
ps- opisujesz faktyczną sytuację rodziny nie analizując wybryku chłopca. Analizę przeprowadzi ten komu to potrzeba a więc wydział finansowy urzędu wojewódzkiego.