Mam wielki problem co do uzyskania alimentów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 lis 2009, 22:28

Proszę o pomoc!Mam syna 18 letniego i dwóch już dorosłych co maja własne rodziny.Ojciec nie płaci alimentów od 16 lat cały czas dostawałam zaliczkę alimentacyjną tylko przez pierwsze 4 miesiące nim wszystko załatwiłam nie miałam żadnych alimentów na synów.potem pobierałam pieniądze z funduszu alim.ale w tym roku przekroczył mi dochód ponieważ w ubiegłym roku komornik dopadł ex męża i przez 6 miesięcy ściągał od niego alimenty ale potem ex znowu się uchylił od płacenia bo został zwolniony albo sam się zwolnił!!W tym roku odmówili mi zaliczki alim. ponieważ przekroczył mi dochód bo do dochodu wliczyli mi te 6 miesięcy co go komornik dorwał i spłacał mi zaległości!Teraz w obecnej sytuacji nie mam ani zaliczki ani alimentów od ex!Nadto złożyłam papiery do prokuratury ale ona umorzyła sprawę w odpowiedzi od nich miałam ze nie się nie wstawia pozwany więc go nie będą ścigać dostałam wezwanie także na policje poszłam powiedziałam co miałam powiedzieć to odpowiedz była że będą mieli problem i tyle.Komornik wysłał pismo do synów którzy już są dorośli czy popierają moje wezwanie o ściganie ojca za zaległe alimenty obejmujące także ich tz. te 4 miesiące zaległość urosła do kilkunastu tysięcy synowie poparli i też cisza bo przecież ex mąż nie pracuje!!Więc synowie tez mają problem z odzyskaniem zaległych wobec nich alimentów!!Podałam rodziców ex męża do sądu że jak mąż się uchyla i nie chce płacić to niech płaci ale w sądzie sprawa się odbyła ale dowiedziałam się tylko tyle że ojciec jest pierwszy do płacenia ale powiedzcie mi jak mam od ojca uzyskać pieniądze na syna który się uczy jak ex nie pracuje!!syn niedawno ukończył 18 lat i chce się starać sam o zaliczkę ale nie wiemy czy nie wliczą jemu mojego dochodu??JUŻ NIE WIEMY CO ROBIĆ I DO KOGO SIĘ ZWRÓCIĆ BO WSZYSCY MAJA TO GDZIEŚ.A chodź ja pracuje to nie daje rady wszystko połatać!POMÓŻCIE PROSZĘ CZEKAM NA RADY!!!
~Żana

Napisano: 27 lis 2009, 10:27

bez szans na fundusz jak masz przekroczenie kryterium. No chyba, że chce Ci się kombinować.
~Elmer

Napisano: 10 gru 2009, 16:54

złóż sam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego razem z zaświadczeniem komornika o bezskuteczności egzekucji. Ośrodek będzie prowadził postepowanie wobec dłużnika i może to cos da.
~gowu

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x