mamy wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej
Re: mamy wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej
Zenobia dla Twojej informacji:
w mojej placówce starszy wychowawca ma pensję zbliżoną do pensji nauczyciela dyplomowanego. Biorąc jeszcze pod uwagę, że jestem koordynatorem nie grozi mi mniejsza pensja. A paradoksalnie jak przejdę na KP to własnie obciąży budżet placówki, bo nauczycielskie pensje są częściowo zagwarantowane przez ministerstwo.
w mojej placówce starszy wychowawca ma pensję zbliżoną do pensji nauczyciela dyplomowanego. Biorąc jeszcze pod uwagę, że jestem koordynatorem nie grozi mi mniejsza pensja. A paradoksalnie jak przejdę na KP to własnie obciąży budżet placówki, bo nauczycielskie pensje są częściowo zagwarantowane przez ministerstwo.
Marianna jaka część jest gwarantowana przez ministerstwo i jakie? Pomyliłaś zadania. Placówki są prowadzone jak zadanie własne powiatu i są finansowane z środków powiatu a nie subwencji oświatowej.
Marianna zielona jednak jest.No nic od 1.01.14r. będzie bardziej finansów swoich pilnować.
Marianno stracisz finansowo.Nie chce mi się tłumaczyć.sama sie przekonasz i dowiesz.
Marianno stracisz finansowo.Nie chce mi się tłumaczyć.sama sie przekonasz i dowiesz.
Zenobia - nie martw się o moje finanse. Dotychczas sobie radziłam, poradzę i potem.
Wracając do tematu. Beata możesz napisać co oferuje wasza placówka?
Wracając do tematu. Beata możesz napisać co oferuje wasza placówka?
HALO, HALO,HALO....ale w czym jest problem? mamy 4200,- bo oferujemy dzieciom,to co mieć powinny, to - co mają dzieci w normalnych domach. Powiedziałabym, że chyba więcej niż w normalnych domach. Moje dzieci nie jeżdżą co roku na kolonie, w ciągu roku na kilka fajnych wycieczek, nie noszą firmowych ciuchów, itp. ale....mamy w naszej placówce studentki, młodzież maturalną, zero ucieczeki zero wagarów! To, ze mamy wole miejsca - to wynik tego, iż inny powiat otworzył u siebie placówkę i zabrał swoje dzieci. Nie ważne, że mieszkały u nas 6 lat i płakały, iż muszą odejść..............................pozdrawiam.
Beata nie ma problemu.
Marzy mi się, żeby pisały o swoich sukcesach i o tym co mogą zaoferować dzieciakom. O tym jakie zajęcia prowadzą. Są placówki, które specjalizują się w różnych dziedzinach. Marzy mi się, żeby to pokazać, żeby przełamać stereotyp \"biduli\"
To co napisałaś jest fajne
Marzy mi się, żeby pisały o swoich sukcesach i o tym co mogą zaoferować dzieciakom. O tym jakie zajęcia prowadzą. Są placówki, które specjalizują się w różnych dziedzinach. Marzy mi się, żeby to pokazać, żeby przełamać stereotyp \"biduli\"
To co napisałaś jest fajne

Zenia to może zrezygnuj z pensji, dzieciom będzie lepiej, więcej ich potrzeb będzie można zrealizować.
Marianno ja nie martwię się o Twoje finanse.Ja martwię się o Ciebie.
Kapku ja juz jestem wolontariuszką.
Kapku ja juz jestem wolontariuszką.
Zenobia
nie martw się ani o moje finanse ani o mnie. Poradzę sobie bez Twojej troski. A wolontariuszką byłam wiele lat temu (tyle, że nie w domu dziecka
) jak nie wielu ludzi wiedziało co to wolontariat.
nie martw się ani o moje finanse ani o mnie. Poradzę sobie bez Twojej troski. A wolontariuszką byłam wiele lat temu (tyle, że nie w domu dziecka

kapek - marianna to te same AGENTY hihihih
Oprócz mamy wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
dziecko na ucieczce
Zapraszam
Dzień Matki???????????????
Jak wygląda sprawaumieszczenia dziecka w rodzinie zastępczej?
dodatek za nocki
placówki specjalistyczno-terapeutyczne
dokumenty pedagoga
?
dziecko bez meldunku
wychowanek w szpitalu
SZUKAMY RODZINY ZASTĘPCZEJ
szkolenia
Jak spędzacie długi weekend??
Kryteria zwolnień
Ustawa - nowelka ;)
opinia pielęgniarska