Witam, otrzymałam informację z OPSu, że kobieta niewłaściwie wydatkuje pieniądze z 500+, to moja pierwsza taka sytuacja.
Jak powinnam postąpić ?
Czyli talony macie tylko do jednego sklepu? w jaki sposób został wybrany ten sklep? no ja będę miała do rozdysponowania 1500 zł i kierownictwo karze robić na bony. Skoro opłacasz rachunki i masz bony to skąd wiadomo na jaką kwotę wystawić bony? masz określone że np 500 zł idzie na rachunki i ani grosza więcej a reszta na bony?carina pisze:500+ nie miałam jeszcze w formie rzeczowej ale świadczenia rodzinne tak i to dosyć sporą kwotę bo ponad 2000 procedura to tak jak pisano wcześniej wywiad notatka od pracownika socjalnego o marnotrawieniu i zmiana decyzji powołać się na ten art co mówi o formie rzeczową no i dalej realizować ta formę tzn ja opłacałam czynsz, światło, płaciłam różne ratki do firm windykacyjnych no i talony my akurat mamy taki sklep który realizuje nasze talony i wiemy na pewno ze na nasze talony nie dostaną papierosów i alkoholu a wzór talonu no to wytwór własny Imię i nazwisko nazwa sklepu kwota itd no i ja robiłam sobie listę i mi kwitowała odbiór talonu a na koniec miesiąca sklep wystawia nam fakturę jest to do zrobienia tylko na początek trochę przeraża