marnotrawienie !! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 13 sty 2017, 13:36

tak talony mamy do jednego sklepu ale tam dostanie chemię, spożywcze, masarnia a sklep ten to już jest od dawna zanim jeszcze weszły świadczenia rodzinne bo pomoc społeczna swoje zasiłki okresowe tez tam realizuje. Na początku miesiąca przynosiła mi rachunki i tam inne dowody wpłaty co jest do opłacenia a talony to wybierała tak po 100 zł. przez cały miesiąc no i nie trudno zliczyć ile pozostanie więc ostatni talon zawsze wypisywałam z końcówką co pozostało do wypłaty i naprawdę nie jest to takie trudne tylko trzeba pilnować żeby nie przekroczyć kwoty no bo i bilet miesięczny tez wykupowałam i węgiel wszystko się da zrobić
carina

Napisano: 13 sty 2017, 14:24

No ok ale za fakture płaciliście wy i na was była wystawiana?A jak to wygląda z ksiegowaniej cala kwota czy kazdy rachunek, faktura osobno?
kkk21

Napisano: 13 sty 2017, 14:34

widzę, że sporo osób będzie borykało się z zamianą wypłaty na formę rzeczową ;)
też mnie właśnie zastanawia jak z fakturami.. kto je opisuje? pracownik który zajmuje sie 500+?
no i zastanawia mnie jak określić w jakich sklepach ma kupować jeśli damy talony, żeby ktoś nie zarzucił że zmuszamy do kupowania w tym a ktoś chce w innym
Beata88

Napisano: 13 sty 2017, 15:07

za fakturę my płacimy a w księgowaniu no to już sprawa księgowej ale chyba księguje poszczególnymi pozycjami i w dział świadczeń rodzinnych no bo przecież wypłaty muszą się zgadzać a jeżeli chodzi o opisywanie no to dział świadczeń rodzinnych je opisywał tzn ja i pisałam tak realizacja świadczeń rodzinnych w formie rzeczowej dla Pani .......... i podpis a to że się sklep nie podoba no to już ich problem niech się rządzi tak jak należy i wtedy nikt nie ma problemu
carina

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x