MATACTWO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 maja 2014, 16:15

Blokowanie stron internetowych, utrudnianie dostępu do informacji - to główne problemy z którymi się spotykam obecnie przed wyborami do europarlamentu.
W malym mieście w ktorym obecnie przebywam jest to o tyle bardzo negatywne zjawisko ( niedemokratyczne), że rzutuje na całoksztalt atmosfery i klimatu zaklamania, obludy i zamykania się na wszelkie normalne kontakty. Sprzyja to poglębianiu się dezinformacji, zaklamania oraz takim negatywnym zjawiskom jak zatwardzialość i zawziętość.
Wykluczenie spoleczne jest tutaj sprawą oczywistą i nikt się temu nie dziwi, a ja interweniując narażam się na stygmatyzację i piętnowanie. Rozmowy na temat asertywności, demokracji są bardzo trudne, ale nie poddaję się.
Od dluższego czasu - wlaściwie od początku zmiany formy tego Forum nie korzystalam z niego ponieważ uznalam, że skoro forum ops.pl stalo się witryną, ktora daje sobą manipulować, wyklucza osoby ktore mają bardzo małą wiedzę dotyczącą poruszania się na stronach internetowych ( a więc większość klientow ops, rownież ludzie starsi ( w tym też starsi pracownicy socjalni ) - to szkoda czasu i nerwów dla ludzi bez empatii).
Wzięłam się za pisanie książki ( bo zamknąc ust sobie nie pozwolę) i mam nadzieję, że zdążę wydać ją do OKPS ( Ogolnopolska Konferencja Pracownikow Socjalnych w Częstochowie) na ktorą chcę pierwszą część przywieźć - a jak nie to kiedyś w końcu ją wydam ( wydawca czeka) - nie jest bowiem moim zdaniem demokratycznie zamykać komuś usta poprzez takie prymitywne zachowanie i metody rodem z ustroju o ktorym chcemy zapomnieć.
PS
To co dzieje się obecnie na Ukrainie urąga godności czlowieka, a tlumaczenia pana Kulczyka
uważam za warte uwagi - biorąc pod uwagę Dolny i Gorny Śląsk w Polsce ( myślę, że p.Kulczyk w kwestii wyludnienia - a zwlaszcza przyczyn w tym rejonie Polski ma spory udzial - biorąc pod uwagę gospodarkę i wie co mowi bo zna to z autopsji np. Vattenfall - to a propos dzisiejszej informacji w Onecie i wypowiedzi najbogatszego Polaka w Polsce i jego wplywu na polityke Polski)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 16 maja 2014, 16:37

Gratuluję odwagi i zawzięcia.
Sama kiedyś wchodziłam w rolę "siłaczki", jednakże okazało się to zbyt trudne dla mnie i przede wszystkim czasochłonne. Miałam do wyboru rodzinę, albo walkę z matactwem- wybrałam to pierwsze.
Ciekawe czy Administracja zamknie ten wątek?
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Napisano: 17 maja 2014, 15:22

"Wykluczeni, bez ustawy", artykuł ze szczególną dedykacją dla Dzibar.
https://ops.pl/2009/06/20249/
angoc

Napisano: 19 maja 2014, 10:06

Brak spójności to podstawowy zarzut jaki stawiam temu Forum.
Andrzej fakt, ze jesteśmy w tym miejscu w ktorym jesteśmy, rzadzeni przez najbardziej "podly rzad" jaki do tej pory rzadził Polska to między innymi wina takich ludzi jak administratorzy tego Forum pracowników socjalnych ktorzy poddaja sie naciskom i nie zachowują zasad demokratycznych.
To co mialam do powiedzenia - powiedziałam Tobie w naszej rozmowie telefonicznej w "cztery oczy" i tak jak powiedzialam nie zamierzam na forum pisac aby nie zniżac sie do POziomu tych kłamią, mataczą, skladaja fałszywe świadectwo, probują szkalowa czyjeś dobre imię POprzez sugerowanie czy przypisywanie mi postów, ktorych nie zakładałam i robic ze mnie oszołoma,
którym się wydaje, ze sa równiejsi od innych i stoja POnnad wszystkimi.
Sporo czasu poświęciłam na udowodnienie w jak niegodny sposób władze PO przez ostatnie lata urągały godnosci czlowieka i sprowadzaly go ( lud) do roli "bydlęcia" jak sie wyraził w "Nad Niemnem " Anzelm Bohatyrowicz. To boli ale jak widac nie wszyscy rzuceni na "glęboka wodę" chcą zlapac linę aby dobic szczęsliwie do bezpiecznego brzegu. Niektorzy nie dośc, że toną bo mają kamień u szi to jeszcze chcą pociagnąc za sobą innych - nie dając szans na godne życie.
Nie zamierzam korzysta z forum pracownikow socjalnych dopóki administratorzy nie zrozumieją, że o jest forum pracownikow socjalnych, a nie forum polityczne i wolnośc slowa to podstawowe prawo demokracji, a spójnośc, klarownośc i jasnosc przekazu i komunikacji bez podtekstów i mataczenia to podstawa.
Zbliżają się wybory i nie dziwi mnie zachowanie ludzi, którzy z jednej strony sa chwiejni, a z drugiej dobrze się czują w chaosie bo wtedy trudniej wskazac winnego czyjejś szkody.
Mnie nie sa potrzebne hymny pochwalne bo ja wiem co robilam i co robię i nie zamierzam poprzestawac.
Arabowie twierdzą, że grzech ma pięc palców: dwoma zamyka uszy, dwoma oczy i jednym usta.
Przykre to i bolesne, ale mam nadzieję, że może chociaż jeden człowiek zastanowi się nad moimi slowami zmieni swoją mentalnośc i uwierzy w swoją moc i siłę bo tylko dzięki temu coś może się zmieni w Polsce i na świecie
Dziękuję za wyrozumialośc i dziękuję wszystkim za cierpliwośc - nie zamierzam już nadużywa jej - teraz czekam na efekty, pozdrawiam i rzyczę mądrych życiowych wyborów
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2014, 10:08

ŻYCZĘ, oczywiście życzę mądrych wyborow
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2014, 12:06

Bez żadnych złośliwości proponuję założenie własnego forum.
Można prowadzić je po swojemu i mieć satysfakcję.
.......

Napisano: 19 maja 2014, 13:01

W nawiazaniu do Twojej Dzibar powyżej wypowiedzi i naszej rozmowy telefonicznej, raz jeszcze wyjaśniam, że liczba (Posty: 14728) nie jest ilością założonych przez Ciebie tematów, tylko określa ilość Twoich wpisów na forum ops.pl, których dokonałaś jako "zalogowana dzibar" od 6 sierpnia 2006 roku (Rejestracja: 06 sie 2006, 17:41). Ostatni, twój wpis z dnia 19 maja 2014, jest postem nr 14728. Niektóre z tych postów są pierwszym wpisem, postem w założonym przez Ciebie na forum temacie. Liczba 14728 nie oznacz ilości założonych przez Ciebie tematów! Kolejny Twój wpis będzie miał nr 14729. Jeśli go dodasz w tym wątku/temacie, lub w jakimś innym wątku/temacie już istniejacym na forum. Jeśli natomiast rozpoczniesz nowy temat/wątek, pierwszy wpis/post w tym nowym wątku/temacie będzie miał nr 14729.
angoc

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x