Podejrzenie ciąży - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 maja 2014, 13:52

Dostałam anonimową informację iż kobieta nałogowo pije ale problem jest w tym że prawdopodobnie jest w ciąży, co można zrobić w takim przypadku?
1234

Napisano: 19 maja 2014, 14:40

Najlepiej pójść w środowisko i zapytać panią. Jak się potwierdzi skierować do Sadu wniosek o zobowiązanie do leczenia czy utrzymania trzeźwości.
Gość

Napisano: 19 maja 2014, 15:51

Rozmowa, wywiad, skierowanie do GKRPA, uzyskanie wsparcia w rodzinie, sąsiadach ( zbudowanie siecie wsparcia) i monitorowanie.
Z tym wnioskiem do Sądu o leczenie to marne szanse- musi sprawa przejśc przez GKRPA i badanie biegłych.
Można napisać do Sądu Rodzinnego, ale w moim przypadku zainterweniowali dopiero po urodzeniu dziecka ( i wielokrotnych mioch monitach).
Percia

Napisano: 19 maja 2014, 18:47

Nic nie da postanowienie Sądu jak osoba sama nie wyrazi chęci leczenia- szkoda kasy na biegłych i sąd.
zzzzzz

Napisano: 19 maja 2014, 22:09

prokurator - działanie na szkodę nienarodzonego obywatela Rp,
ksiądz bo wie jak dotrzeć do demona i go wygonić
socjalny j/w
gender to nie wiem
barc

Napisano: 20 maja 2014, 7:36

Wiem, że działania sądu i prokuratury pozostawiają wiele do życzenia, ale dzięki temu nikt się do nas nie doczepi, że zaniedbaliśmy nasze obowiązki.
Gość

Napisano: 20 maja 2014, 8:39

Dziękuję bardzo, wątpię czy ta pani przyzna się do ciąży ale szkoda dziecka bo urodzi się z zespołem FAS i problem na całe życie.
1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x